Smärtpunkten säsong 2 – inget vi kan räkna med

Smärtpunkten säsong 2 – inget vi kan räkna med

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
27 april 2024 kl. 10:04

David Dencik lär inte återvända som Lars Norén

I april 2024 har dramaserien "Smärtpunkten" rullat på SVT och SVT Play. För den som hade hoppas på en säsong 2 av "Smärtpunkten" ser oddsen dessvärre dåliga ut.

"Smärtpunkten" är SVT:s dramasatsning om ett av svensk teaterhistorias med fascinerande kapitel. I huvudrollen ser vi alltid lika vassa David Dencik som den legendariske dramatikern Lars Norén.

Serien dramatiserar händelserna som följde efter det att Norén fick ett brev från en intern på Tidaholmsanstalten, vilket ledde till att Norén och hans producent Isa Stenberg började arbeta på pjäsen Sju tre tillsammans med tre långtidsdömda våldsbrottslingar. Intentionerna med projektet såg goda ut, men arbetet kontroversiellt och konsekvenserna i vissa fall förödande.

Smärtpunkten finns att streama i tre avsnitt på SVT Play.

Smärtpunkten säsong 2 – inget vi kan räkna med
Foto: SVT.

Inget som tyder på att Smärtpunkten säsong 2 blir av

Fick du mersmak efter de tre avsnitten av Smärtpunkten och hoppades på fler avsnitt i en andra säsong har vi dessvärre dåliga nyheter. Ingenting tyder på att det finns planer på en fortsättning. Eftersom berättelsen dessutom är förankrad i verkliga händelser, som avverkats under den första säsongens tre avsnitt, finns det begränsat med ytterligare material att basera en ytterligare avsnitt på, om SVT trots att skulle överväga en säsong 2.

Vi ser med andra ord ut att få nöja oss med de avsnitt som finns, men det finns mycket material på SVT Play som har en direkt koppling till Smärtpunkten.

Du kan bland annat ta dig an Smärtpunkten eftersnack som släpps den 3 maj, där Babel-profilen Jessika Gedin tillsammans med Karin Fagerlund från SVT Nyheter diskuterar många av de frågor som växer fram genom seriens gång. Du kan också streama dokumentären Lars Norén: Resan mot mörkrets hjärta samt Polismorden i Malexander. En av förövarna i det ökända fallet var en av internerna i Noréns Sju tre.  Slutligen finns det flertalet filmade uppsättningar av Lars Noréns pjäser att streama på SVT Play.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i film- och tv-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL