Seriemördaren i Wales säsong 2 – liten chans att serien fortsätter

Seriemördaren i Wales säsong 2 – liten chans att serien fortsätter

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 12 februari 2024 kl. 16:02 | Publicerad 12 januari 2024 kl. 17:01

Kommer Seriemördaren i Wales tillbaka med en andra säsong?

Det finns endast fyra avsnitt av populära "Seriemördaren i Wales" på SVT Play. Kommer det att komma en säsong 2? Filmtopp går till botten med chanserna för en fortsättning för serien.

I början av 2024 hittade det brittiska kriminaldramat Seriemördaren i Wales (Steeltown Murders) till SVT Play och serien har blivit en riktig favorit bland plattformens användare.

Handlingen är baserad på verkliga händelser och gör avstamp i en ouppklarad mordutredning från 1973 som återupptas årtionden senare när samtida teknik leder till nya DNA-spår. Med hjälp av de nya pusselbitarna tar sig kommissarie Paul Bethell an att lösa det som gäckat både honom och ett litet samhälle i Wales i nästan 30 års tid.

I rollerna ser vi bland andra Philip Glenister (After the Flood, Foundation), Scott Arthur (Borg, Good Omen), Sion Alun Davies (Hidden, The Sandman) och Keith Allen (Kingsman: The Golden Circle, The Others).

Lite som tyder på att Seriemördaren i Wales säsong 2 blir verklighet

"Seriemördaren i Wales" är producerad som en miniserie och i dagsläget är de fyra avsnitten på SVT Play allt som finns av serien. Med tanke på att det är just en miniserie finns det inte heller mycket som tyder på att en uppföljande andra säsong är att vänta.

Något som ytterligare talar emot chanserna för en säsong 2 är att serien är verklighetsbaserad, och det finns inte mer källmaterial att inspireras av än det som avverkas i seriens handling.

Det enda som egentligen talar för att Seriemördaren i Wales skulle förnyas är seriens popularitet. Miniserier har oväntat förvandlats till långkörare många gånger tidigare, men med tanke på det verklighetsbaserad ursprunget till Seriemördaren i Wales känns det osannolikt i det här fallet.

Skulle den brittiska serien trotsa alla odds och förnyas längre fram, blir det sannolikt som någon form av spinoff-serie, med fokus på nya fall och karaktärer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL