Sanningen om Margaux Dietz i ny dokumentär: "vet att jag gjort fel"

Sanningen om Margaux Dietz i ny dokumentär: "vet att jag gjort fel"

  • SVT Play
Filmtopp
23 december 2022 kl. 11:12

Profilen öppnar upp sig om svåra tiden

I en ny dokumentär om Margaux Dietz på SVT Play berättar influencern om tiden efter att hon publicerat en video som väckt starka reaktioner.

Måndag 7 november publicerar Margaux Dietz sitt senaste inlägg på Instagram. Under sju veckor har det sedan varit helt tyst – tills nu. SVT Edit har följt henne mitt i drevet efter hennes karriärs största skandal. För första gången berättar hon om vad som ledde fram till publiceringen och om de stora konsekvenserna.

Morgonen den 3 november lägger Margaux Dietz ut en video där vi ser en sovande man utanför hennes ytterdörr. I videon låter hon sin son peta på mannen och verkar vänta med att ringa till polisen. Kritiken, både från från hennes följare och från medierna, blev enorm.

– Jag vet att jag gjort fel och jag känner kritiken men hatet som fötts ur drevet är det sjukaste jag varit med om, berättar Margaux i dokumentären Kan vi förlåta Margaux?.

Publiceringen ledde även till påhälsning av flera myndigheter. Margaux Dietz har blivit föremål både för orosanmälan till Socialtjänsten och polisanmälan för olaga integritetsintrång.

Sanningen om Margaux Dietz i ny dokumentär: "vet att jag gjort fel"
Margaux Dietz medger att hon gjort fel i nya dokumentären "Kan vi förlåta Margaux?". Foto: Eva Edsjö / SVT.

Vänner och familj medverkar i dokumentären om Margaux Dietz

I dokumentären medverkar mamma Eveline Dietz, managern Stefan Hallgren, bästa vännen Maximilian Müller, exmaken Jacob Liebermann samt poddprofilen Ann Söderlund som varit engagerad i händelsen och debatten.

– Vi ville veta hur en sådan video kunde publiceras och vad som händer när drevet går. Vi fick full tillgång till Margaux Dietz utan några försök till villkorad medverkan. Det är alltid självklart för oss, men har i detta fall varit särskilt viktigt, säger Sofia Manieri, projektledare SVT Edit.

Den nya dokumentären om Margaux Dietz "Kan vi förlåta Margaux?" finns nu att streama på SVT Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL