Samir & Viktor sågas efter Melodifestivalen: ”Värsta jag hört”

Samir & Viktor sågas efter Melodifestivalen: ”Värsta jag hört”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
04 februari 2024 kl. 15:02

Se framträdandet här

Under premiären av Melodifestivalen 2024 stod Samir & Viktor på scenen med låten "Hela världen väntar". Många tittare var allt annat än nöjda med numret.

I går, lördag, gick Melodifestivalen 2024 av stapeln i Malmö. Bland bidragen fanns den populära duon bestående av Samir Badran och Viktor Frisk för att framför låten Hela världen väntar som skrivits av Niklas Carson Mattsson, Fredrik Kempe och David Kreuger. Förväntningarna på dem var höga, men deras prestation gick inte helt hem. Samir & Viktor gick inte vidare i Mello och fick snabbt möta mycket kritik från tittare som blev allt annat än nöjda med numret.

Samir & Viktor sågas efter Melodifestivalen: ”Värsta jag hört”
Samir Badran sjunger falskt i "Mello". Foto: SVT.

Samir & Viktor sågas efter Melodifestivalen: ”Värsta jag hört”

Nej, det blev ingen stor Mellolycka för Samir & Viktor den här gången. Deras nummer började med en duettsång där de båda sjön från varsin trapp, för att senare mötas nere på scenen med ett gäng dansare runtomkring dem. Framåt slutet fick vi även se scenen fyllas med stort konfettiregn, men någon framgång blev det inte trots den pampiga rekvisitan. Många anser att sången var svajig under inledningen och att numret i stort var tramsigt.

Istället var det Smash Into Pieces och Lisa Ajax som kom att gå vidare. 

Här kan du läsa ett axplock av de negativa kommentarer på sociala medier som sköljts in över duon sedan gårdagens Mello-framträdande:   

– Kan va något av det värsta mello har haft på ett bra tag

– Sämsta låten de haft med...

– Så himla dåligt!

– Detta lär nog vara det värsta jag har hört

– Falsksång samt alla deras låtar låter likadant

– Det är riktigt dåligt. Inte ens "dagis-pop"!

– Ursäkta men är detta en parodi eller nåt?

– Pinsamt!

– Rätt rejält många falska toner på sången

– Sämsta låten dom gjort

Men även om många varit kritiska är det många som uttryckt att de gillar låten. Vidare finns de som öser beröm över duons förmåga att sprida positiva energi. 

Håller du med om kritiken mot framträdandet, eller bemöts Samir & Viktor orättvist av de negativt inställda tittarna? Här kan du se deras nummer:

När det stod klart att de inte skulle gå vidare i tävlingen yttrade duon sin besvikelse, i synnerhet Samir Badran som var märkbart irriterad efteråt: 

– Man orkar typ inte ta en till intervju för man känner bara: det blir samma frågor om att det har gått åt helvete, sade han till SVT.

Samtidigt är de fast beslutna om att ta revansch, men de berättar att det får bli först om några år. 

"Melodifestivalen" fortsätter med sin andra deltävling lördagen den 10 februari på SVT och SVT Play. Då ska Maria Sur, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe, Liamoo och Fröken Snusk äntra scenen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL