Här är vinnaren av Melodifestivalen 2024 – experterna pekar ut sin favorit

Här är vinnaren av Melodifestivalen 2024 – experterna pekar ut sin favorit

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 04 februari 2024 kl. 14:02 | Publicerad 31 januari 2024 kl. 11:01

Bidraget som vinner Mello 2024 enligt odds

Snart är det premiär för "Melodifestivalen" 2024 och det är dags att försöka gissa rätt på vinnaren. Här är experternas favorit att vinna årets Mello.

Äntligen är det dags för hela Sveriges musikfest att gå av stapeln, direkt från Malmö och med den folkkära profilen Carina Berg som programledare. Årets tävling har hela 30 bidrag redo att tävla, med både debutanter och revanschsugna Melodifestivalen-veteraner. Om sex spännande veckor, med fem deltävlingar, ett finalkval och en avslutande final, kommer vi få veta vilket av dessa bidrag som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Malmö i maj.

Här är vinnaren av Melodifestivalen 2024 – experterna pekar ut sin favorit
Foto: SVT.

Här är vinnaren av Melodifestivalen 2024 – experterna pekar ut sin favorit

Lika roligt som det är att få se alla bidragen i den stora tävlingen är det att själv försöka gissa rätt på vilka av artisterna som i slutändan vinner. När experterna som sätter ut oddsen inför Melodifestivalen 2024 får spå kulan så har de en favorit som sticker ut i mängden. De tror att det blir den norska tvillingduon Marcus & Martinus som vinner "Mello". Man ger dem så mycket som 21% chans att kamma hem segern, vilket är en bra bit över nästa bidrag på listan, Danny Saucedo som tilldelas 14% chans att vinna. 

Efter Marcus & Martinus, som ska framföra låten Unforgettable och Danny Saucedo, som ställer upp med Happy That You Found Me, är det ytterligare ett stadigt hack till personen som man ger tredje störst chans att vinna. Dotter med låten It's Not Easy to Write a Love Song tilldelas 8% chans att vinna.

Nedan hittar du listan med de tio största favoriterna att vinna "Melodifestivalen" 2024 enligt oddsen på Eurovisionworld.com:

1. Marcus & Martinus - Unforgettable (21%)

2. Danny Saucedo - Happy That You Found Me (14%)

3. Dotter - It's Not Easy to Write a Love Song (8%)

4. Smash Into Pieces - Heroes Are Calling (6%)

5. Jay Smith - Back To My Roots (6%)

6. Jacqline - Effortless (4%)

7. Medina - Que Sera (4%)

8. Fröken Snusk - Unga & fria (4%)

9. Liamoo - Dragon (4%)

10. Cazzi Opeia - Give My Heart A Break (3%)

"Melodifestivalen" 2024 börjar lördagen den 3 februari klockan 20:00 på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL