Premiär för Storbritanniens äldsta krimserie Tyst vittne – säsong 24 på SVT

Premiär för Storbritanniens äldsta krimserie Tyst vittne – säsong 24 på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
17 maj 2023 kl. 08:00

Serien som gått i hela 24 säsonger

Nu är den omåttligt populära serien "Tyst vittne" tillbaka på SVT – med sin 24:e säsong (!). Serien handlar om en grupp experter inom rättsmedicin som hjälper till att lösa brott.

Premiär för Tyst vittne säsong 24 på SVT
Foto: BBC.

Premiär för Storbritanniens äldsta krimserie Tyst vittne – säsong 24 på SVT

"Tyst vittne" har sänts i Storbritannien sedan år 1996 och har en trogen publik på ungefär åtta miljoner britter varje säsong. När den 24:e säsongen inleds har Nikki Alexander (Emilia Fox) och David Caves (Jack Hodgson) fortfarande svårt att komma över Thomas Chamberlains död, liksom att kollegan Clarissa Mullery lämnat Lyell Center. Och den nyrekryterade Adam Yuen (Jason Wong) skapar onekligen problem när han på alla sätt försöker visa vad han kan.

Premiär för tyst vittne säsong 24 på SVT

Foto: Rekha Garton / BBC.

10 avsnitt av klassisk, brittisk krim

I det första avsnittet av tio drabbas Nikki Alexander (Emilia Fox) av dåliga minnen när hon arbetar med ett fall på ett högsäkerhets-fängelse. Senare i serien löser rättsekologen Simone Tyler (Genesis Lynea) ett mord på en lovande boxare med sina unika kunskaper, och i ett annat avsnitt misstänker Nikki Alexander att en kropp som donerats för medicinska studier förmodligen inte har dött av naturliga orsaker.

Nigel McCrery, Dudi Appleton, Jim Keeble och Rebecca Wojciehowski har skrivit manus till den 24:e säsongen av Tyst vittne. Dudi Appleton, Bindu de Stoppani, Toby Frow, Christine Lalla och Max Myers har regisserat de tio avsnitten.

Tyst vittne säsong 24 har premiär på SVT Play onsdag 17 maj, missa inte detta! 

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL