Överlevarna affischbild

Premiär för Överlevarna – så var första avsnittet

  • SVT Play
Uppdaterad kl. 10:17 | Publicerad 08 september 2023 kl. 09:00

Nya satsningen startar starkt med tältuppställning i en storm och incestflaggor

Sex okunniga och knasiga komiker måste ta sig igenom olika utmaningar för att överleva efter apokalypsen. “Överlevarna” på SVT är det roliga programmet du bara kan stänga av hjärnan till och njuta av nu i höst.

I det helt nya programmet ÖverlevarnaSVT ska sex svenska komiker försöka samla på sig märken efter en “apokalyps” genom att utföra olika överlevnadsutmaningar. Personen som leder denna överlevnadskamp och även dömer de olika utmaningarna är Claes Malmberg och de sex överlevande är paren Sissela Benn och Torbjörn Averås Skorup, Nisse Hallberg och Evelyn Mok och Christoffer Nyqvist med Johanna Hurtig Wagrell.

Premiär för Överlevarna – så var första avsnittet
Foto: SVT

Knasiga utmaningar i premiären av Överlevarna

I känsla liknar Överlevarna humorprogrammet Bäst i test med sina knasiga utmaningar. För att klara utmaningarna sätts lagens strategi och kreativitet på prov. Till exempel gick den första utmaningen ut på att bygga ett tält i en vindstorm åt dockan Klas med K. Samtidigt som tältet byggdes skulle överlevarna även se till att Klas med K hade det bekvämt, vilket Christoffer Nyqvist verkade ha mindre tålamod för då han vilt slängde runt Klas med K när han var i vägen. Nisse Hallberg och Evelyn Mok fick inte ens upp ett tält, ett strategiskt drag enligt dem, då en tältmördare inte hade känt igen tygklumpen som ett tält och därför hade Klas med K skonats.

Premiär för Överlevarna – så var första avsnittet
Foto: SVT

Kommer att bjuda på mycket skratt i höst

Olika designer på efter-apokalypsen-flaggor gjordes i utmaning två. Där var det, kanske dessvärre, incest flaggan som vann av det fortfarande kreativa laget Nisse och Evelyn.

Att se sex helt okunniga människor försöka överleva efter att civilisationen är utplånad görs roligare än vad det kanske låter tack vare tokiga utmaningar, knäppa idéer och härliga människor. Överlevarna kommer nog att vara ett av programmen som bjuder på mycket skratt denna säsong.

Premiären av "Överlevarna" finns att streama på SVT Play, och sänds klockan 21:30 på SVT1.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL