Premiär för musikprogrammet Songland på SVT

Premiär för musikprogrammet Songland på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
23 mars 2023 kl. 13:03

Nya låtskrivare presenterar sin musik

I programmet "Songland" söker artisterna Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo efter nya låtar för att ge oetablerade låtskrivare chansen att pitcha in sin musik.

Songland, musikprogram på SVT
Artisterna i "Songlad". Foto: Janne Danielsson /SVT.

Premiär för SVT:s nya musikprogram "Songland"

I Songland står låtskrivandet och jakten på nästa stora hitmakare i centrum. De oetablerade låtskrivarna pitchar sina låtar för artisterna, och får sedan hjälp att förfina sina verk av Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari som alla är professionella låtskrivare med stora hits i bagaget. 

Oscar Sia i Songland på SVT
Oscar Zia. Foto: Janne Danielsson /SVT.

I en intervju med SVT sa de medverkande artisterna följande om programmet:

– Det är jätteinspirerande att vara en del av Songland. Låtskrivarna som sökt är väldigt duktiga och det är en dröm att få jobba med Carl, Nea och Elias, säger Oscar Zia. 

– Jag tycker det är fett att låtskrivare som oftast jobbar i bakgrunden får ta plats på det här sättet, säger Cherrie. 

– Det roligaste med Songland är att få bli chockad av vilka talangfulla, oupptäckta låtskrivare som finns i det här landet, säger Jireel. 

Songland ger låtskrivare en chans att skina och få sina låtar hörda. Sverige är känt för sin låtskrivarbransch – det gömmer sig talang bakom varje hörn. Vi är alltid taggade på ny bra musik, vilket det fanns gott om här, säger NOTD. 

Songland är en helt ny upplevelse av en helt ny plattform för låtskrivare och musikskapare där man låter processen och mäktiga möten hända. Men framför allt, att få riktigt bra och välarbetade låtar presenterade för sig som man sedan sätter sitt eget namn på är helt enkelt fantastiskt, säger Titiyo.  

– Det är resan från det lilla fröet av en idé till en fullt utblommad låt med sitt eget uttryck och sin unika berättelse som är det magiska med låtskriveri och produktion. Det är på nåt sätt så nära magi jag kan komma, och som ett sant fantasy-fan är just magi något jag ständigt söker. Det är på tiden att det görs ett tv-program i Sverige om just den processen innan en låt är färdig för att flyga ut i världen, säger Cornelia Jakobs. 

Cornelia Jacobs i Songland på SVT
Carl Falk, Cornelia Jakobs och Linnea "Nea" Södahl. Foto: Peter Bergström /SVT.

I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som presenterar sina verk för en av artisterna. Under kreativ vägledning av de erfarna producenterna jobbar de sedan för att utveckla låten till dess fulla potential och för att passa artisten. I slutet av varje program väljer artisten en låt som ska ges ut.

Missa inte premiären av "Songland" på SVT och SVT Play fredagen den 24 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL