Premiär för Kommissarie Venn på SVT Play

Premiär för Kommissarie Venn på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
01 augusti 2022 kl. 14:08

Mord, bedrägeri och passion i nya kriminaldramat

Nu kan du streama hela den första säsongen av "Kommissarie Venn" på SVT Play. Se trailern här!

Sommaren på SVT Play är synonym med bingetittande av deckare. I dag har en ny brittisk kriminalare landat på streamingtjänsten, BritBox-originalet Kommissarie Venn. Att döma av handlingen innehåller den precis allt som genren har att erbjuda. 

I den nya serien följer vi Kommissarie Matthew Venn som återvänder till sitt gamla hem i North Devon, ett samhälle han lämnade för många år sedan. Matthew lever i ett lyckligt äktenskap med sin man Jonathan och har på grund av detta blivit utesluten av sin familj och den kyrka han som barn tillhörde. Nu är han tillbaka – med uppgiften att driva en mordutredning på den plats där han växte upp.

I rollerna ser vi Ben Aldridge, Declan Bennet, Juliet Stevenson och Pearl Mackie med flera.

Se trailern till "Kommissarie Venn" (på engelska: The Long Call) här:

Mer om handlingen i "Kommissarie Venn" säsong 1

Matthew Venns (Ben Aldridge) föräldrar tillhör den protestantiska församlingen the Bretherens som har sitt ursprung på 1700-talet. Brödraskapet prästviger inga kvinnor, har fram till början av 2000-talet inte accepterar homosexualitet och tror till exempel inte på klimatförändringarna. När Matthew Venns pappa har dött återvänder Matthew till Barnum, inte bara för att delta faderns begravning utan också för att leda en mordundersökning som tar honom tillbaka hela vägen till hans uppväxt. En man har hittats knivhuggen på en strand och det finns inga vittnen, inga ledtrådar och inte heller något motiv.  

Kelly Jones har skapat serien som är baserad på en bok av Anne Cleeves.  

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL