Premiär för Happy Valley – ny brittisk kriminalare på SVT Play

Premiär för Happy Valley – ny brittisk kriminalare på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
08 augusti 2022 kl. 15:00

Två säsonger släpps på ett bräde

I dag är det premiär för "Happy Valley" på SVT Play. Det är en brittisk kriminalserie om inspektören Catherine Cawood, som löser brott medan hon kämpar med sitt knepiga privatliv.

Äntligen händer det. Nu kan vi svenskar njuta av de två första säsongerna av den dunderhyllade, brittiska kriminalserien Happy Valley SVT Play.

Serien har i skrivande stund 8,5/10 på IMDb av 39 000 röster och kvalar därmed in på den enorma databasens lista över de 250 bästa serierna någonsin. Som om det inte vore nog har den belönats med fyra stycken BAFTA, bland annat för Bästa dramaserie och bästa kvinnliga huvudroll.

Happy Valley
Foto: Ben Blackall/BBC

Hela första och andra säsongen av Happy Valley släppta

Happy Valley är skapad av Sally Wainwright, som även skrivit det hyllade dramat Genltleman Jack, och handlar om polisinspektören Catherine Cawood som löser brott medan hon kämpar med sitt knepiga privatliv. I huvudrollen ser vi Sarah Lancashire, som även synts i den omtyckta komedin Yetersday (2019) och Seeing Red (2000).

Samtliga 18 avsnitt av de två första säsongerna är nu tillgängliga på SVT Play. Just nu håller även en tredje säsong på att spelas in, som vi säkerligen kommer att kunna se på SVT Play senare i år eller i lagom till sommaren nästa år.

Säsong 1 och 2 av Happy Valley går att streama nu.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL