Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Viitanen om Försvunna människor: "Man var bara tom"

Premiär för den nya dramaserien Försvunna människor

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2022

Nu kan du se hela nya storserien

Nu kan du streama den nya svenska serien "Försvunna människor" med Peter Viitanen på SVT Play.

Försvunna människor är en nervkittlande serie i sex avsnitt om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag. Konsekvenserna ställer honom inför ett livsavgörande val. Samtliga avsnitt finns nu att streama på SVT Play.

Handlingen följer Erwin, en omtänksam son som månar om sin sjuka far och en beskyddande far som avgudar sin tonårsdotter. En vibrerande het sommardag rullar Erwin med sin tankbil över Öresundsbron och in i Sverige, som han gjort så många gånger förr. Men det som ser ut som en rutinkörning är en nervös färd för honom. I tanken smugglar han åtta syriska flyktingar. Erwin gör det för att han vill hjälpa dem. Hans chef Lunt gör det för pengarna, för att rädda sitt åkeri. Gravida Mouna är en av flyktingarna. När hon och en febersjuk pojke inte klarar av den kvava luften i tanken, gömmer Erwin dem baktill i förarhytten. Plötsligt ser han en poliskontroll framför sig på vägen. Erwin har hamnat vid en punkt där hans liv kommer att ta en dramatisk vändning.

Polisen Anja får ett märkligt fall på sitt bord, med en kvinna och ett barn som påträffats på en landsväg. Hon börjar envetet söka efter den sanning som Erwin och Lunt gör allt för att dölja. Fallet berör henne personligen när hon inser att det handlar om flyktingar.

Mer läsning:

Försvunna människor är en originalserie skriven av Ulf Ryberg (Huvudjägarna, Millennium), för regin svarar Tova Magnusson (Solsidan, Det mest förbjudna) och producent är Patrick Ryborn (En del av mitt hjärta, Himlen är oskyldigt blå). Huvudrollerna görs av Peter Viitanen (Ted, Vår tid är nu), Sandra Stojiljkovic (Tunna blå linjen) och Ville Virtanen (Jordskott, Svinalängorna). Försvunna människor produceras av Unlimited Stories i en samproduktion med SVT och Film i Väst.

Se Filmtopps intervju med seriens huvudrollsinnehavare Peter Viitanen där han berättar om en överväldigande inspelning:

NÄSTA ARTIKEL