Peter Viitanen om Försvunna människor: "Man var bara tom"

Peter Viitanen om Försvunna människor: "Emotionellt dränerande"

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 07:21 | Publicerad 07 november 2022 kl. 07:00

Stjärnan om nya storserien

Den 7 november är det premiär för den nya dramaserien "Försvunna människor" på SVT Play. Filmtopp intervjuar huvudrollsinnehavaren Peter Viitanen som berättar om en emotionellt dränerande inspelning.

Den efterlängtade serien Försvunna människor har utsetts av European Broadcasting Union till en av 2022 års bästa serier. Inatt, den 7 november, har den premiär på SVT Play. I en intervju med Filmtopp berättar seriens stjärna Peter Viitanen om en tung om en intensiv inspelning som inte gick att släppa efter arbetstid.

Mer läsning:

Försvunna människor beskrivs som en nervkittlande historia om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag när han smugglar flyktingar. Serien förväntas göra ett starkt intryck på sina tittare, och på Peter Viitanen märks det att även själva inspelningen var något utöver det vanliga. 

Se Filmtopps intervju med Peter Viitanen här: 

Mer om serien "Försvunna människor"

En nervkittlande serie i sex avsnitt om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag. Konsekvenserna ställer honom inför ett livsavgörande val. Försvunna människor är en originalserie skriven av Ulf Ryberg (Huvudjägarna, Millennium), för regin svarar Tova Magnusson (Solsidan, Det mest förbjudna) och producent är Patrick Ryborn (En del av mitt hjärta, Himlen är oskyldigt blå). Huvudrollerna görs av Peter Viitanen (Ted, Vår tid är nu), Sandra Stojiljkovic (Tunna blå linjen) och Ville Virtanen (Jordskott, Svinalängorna). Försvunna människor produceras av Unlimited Stories i en samproduktion med SVT och Film i Väst.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL