Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för De underbara åren på SVT Play

Premiär för "De underbara åren" på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juli 2022

Efterkrigsdrama om tysk familj

Nu är det premiär för "De underbara åren" på SVT Play. Det är ett tyskt efterkrigsdrama i tre delar.

I den röriga streamingdjungeln har SVT Play lyckats bli mångas go to-tjänst. Istället för att ösa tittaren med halvdana produktioner, plockar de russinen ur kakan och erbjuder (nästan alltid) kvalitetssäkra produktioner.

När det kommer till TV-serier är de som flitigast med att lyfta fram brittiska kriminalare, men även tyska serier huserar ofta på streamingtjänsten. En stor favorit för många har varit Deutchland, som utspelas i Östberlin under 80-talet. Nu har de släppt en ny, tysk serie som går under namnet De underbara åren (eller Unsere wunderbaren Jahre som den ursprungligen heter).

Detta handlar De underbara åren om

De underbara åren, vars ursprungliga titel och tematik känns besläktad med den amerikanska Oscarsvinnaren De bästa åren, utspelas i Tyskland efter andra världskriget. Här följer vi familjen Wolf, som måste bygga upp sina liv efter krigsslutet och inrätta sig i den nya världsordningen.

Familjen består av industrimannen Eduard, hans fru Christel och deras tre döttrar Margot, Gundel och Ulla, som alla väljer olika vägar. Den första säsongen består av tre stycken långfilmslåna avsnitt med varierande speltid på 90 till 92 minuter.

Är De underbara åren värd att streama?

I skrivande stund har De underbara åren 6,7 av 10 på IMDb, vilket kan sägas vara medelhögt. Samtidigt har serien prisats för sitt vackra foto och nominerats i två kategorier på den tyska prisgalan Hessian TV Awards – Bästa skådespelerska och Bästa skådespelare, vilket talar för att hantverket ligger på hög nivå, liksom skådespelet.

Likaså är det klart att De underbara åren får en till säsong, något som visar på att serien har varit en stor framgång i hemlandet.

Om du är svag för familjedramer och har ett visst historieintresse tycker vi absolut att du ska ge "De underbara åren" en chans.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL