På SVT idag – hyllat brittiskt krigsdrama som lockade miljonpublik

På SVT idag – hyllat brittiskt krigsdrama som lockade miljonpublik

  • SVT Play
Eric Diedrichs
27 december 2023 kl. 08:12

Upplev andra världskriget genom vanliga människors ögon

BBC:s krigsdrama "World on Fire" blev omedelbart en stor snackis. Nu kommer TV-serien till SVT Play där alla avsnitt blir tillgängliga samtidigt.

Med Sagan om ringen- och Game of Thrones-stjärnan Sean Bean i en av rollerna var förväntningarna höga på BBC:s ambitiösa krigsserie World on Fire när den första säsongen släpptes 2019.

När det väl var premiärdags såg 6,1 miljoner britter det första avsnittet på linjär-TV. Ytterligare 1,1 miljoner tittare valde att se avsnittet på nätet under samma kväll/natt.

På SVT idag – hyllat brittiskt krigsdrama som lockade miljonpublik

Från och med i dag går det att streama samtliga avsnitt från båda World of Fire-säsongerna på SVT Play. Totalt rör det sig om 13 avsnitt, som har en speltid på cirka 60 minuter vardera.

Dramaserien visar hur vanliga människor i olika drabbade länder upplevde det andra världskriget. Genom skådespelare som Helen Hunt, Sean Bean Lesley Manville får tittarna chansen att förstå och uppleva hur livet i England, Tyskland, Frankrike, Polen och Amerika var och hur det upplevdes både innan krigshandlingarna bröt ut och under den tidsperiod kriget varade.

Regissör för serien är Adam Smith och manus skrivs Peter Bowker. Fler säsonger är på ingång, men det är ännu inte klart när de förväntas att ha premiär.

För fler rekommendationer, se vår lista med de bästa krigsfilmerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL