Nu släpps Sagan om Bolaget – SVT:s dokumentär om supergruppen

Nu släpps Sagan om Bolaget – SVT:s dokumentär om rekordgruppen

  • SVT Play
Axel Diedrichs
14 december 2023 kl. 12:12

Upplev berättelsen om musikgruppen Bolaget

I dag är det premiär för dokumentären "Sagan om Bolaget", som ger oss en osannolik historia om musikgruppen från Falun och deras resa mot den stora scenen.

SVT har nu släppt en dokumentärfilm om musikgruppen Bolaget som gjort en otippad resa mot topplistorna i Sverige. I Sagan om Bolaget får vi följa med i de fyra vännernas musikaliska resa som startade när de skrev en låt på en förfest i hemorten Falun. Med stora hits som Kan Inte Gå och Ikväll igen och Dum har de blivit ett av Sveriges mest streamade akter de senaste åren.

Nu släpps Sagan om Bolaget – SVT:s dokumentär om rekordgruppen
Från dokumentären "Sagan om Bolaget". Foto: SVT.

Sagan om Bolaget – nu på SVT Play

Vänskap, fylla och en hitmaskin. Så kan man summera gruppen Bolaget som består av fyra killar från Falun: William Ahlborg, Oliver Norqvist, Adam Bergestål och Gustav Jörgensen. Tillsammans skrev de en förfest och sedan den första låten kom ut 2019 har de slagit ett flertal olika rekord i musikbranschen. I dokumentären om dem leds vi genom den osannolika sagan om hur fyra hockeykillar rundade etablissemanget och tog över spellistorna.

I dokumentären medverkar en rad profiler för att hjälpa oss att sätta fingret på fenomenet som är Bolaget. Bland dessa har vi Idoljuryn Nikki Amini, influencern Linn Ahlborg och TV-producenten Karin Gunnarsson, men också Hooja och DJ Mårdhund.

"Sagan om Bolaget" finns nu att streama på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL