Nu kan du streama Ett fall för Vera säsong 10

Nu läggs Ett fall för Vera ned – efter 14 säsonger

  • SVT Play
Eyla Runsten
24 april 2024 kl. 16:04

Brenda Blethyn löser sitt sista fall som den sarkastiska kommissarien

Efter 14 säsonger av serien läggs nu "Ett fall för Vera" ned och Brenda Blethyn i huvudrollen löser sitt sista fall som den populära kommissarien Vera Stanhope. I Sverige har vi kunnat följa favoriten på SVT.

I sommar spelas den fjortonde och nu bekräftat sista säsongen in av Ett fall för Vera. Serien handlar om kommissarien Vera Stanhope som löser brott i Northumberland i England, vid gränsen till Skottland. Kriminalserien är baserad på Ann Cleeves romaner och hade premiär i brittisk TV 2011. Den blev genast en tittarsuccé och även i Sverige har den varit en stor framgång på SVT och SVT Play.

Brenda Blethyn har medverkat i filmer som Little Voice (1998), Hemligheter och lögner (1996) och Stolthet och fördom (2005). Hon Oscarsnominerades för sina insatser i både Little Voice och Hemligheter och lögner. Hon har dessutom två BAFTA-nomineringar på sitt CV.

I en intervju med BBC så förklarar Blethyn att Ett fall för Vera har varit en dröm från början till slut.

– Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger Brenda Blethyn till BBC.

Blethyn och resten av teamet bakom Ett fall för Vera rapporteras spela in två avsnitt på 120 minuter vardera för säsong 14. Just nu finns den tolfte säsongen av den populära serien att streama på SVT Play.

LÄSTIPS: Vårens kriminalserier på SVT Play 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL