Messiah Hallberg tar över Svenska nyheter 2023 – allt om nya säsongen

Messiah Hallberg tar över Svenska nyheter 2023 – allt om nya säsongen

  • SVT Play
Filmtopp
10 januari 2023 kl. 12:01

Svenska nyheters nya programledare är presenterad

Komikern Messiah Hallberg tar över som programledare för "Svenska nyheter" efter att Kristoffer Ahonen Appelquist valde att hoppa av efter föregående säsong. Detta meddelar SVT i ett pressmeddelande.

Messiah Hallberg blir ny programledare för satirprogrammet "Svenska nyheter". I tio säsonger har programmet häcklat makten och tänjt på gränserna för svensk politisk satir.

Messiah Hallberg är journalist och komiker. Han har blivit utsedd till bästa manliga komiker på Stand up-galan och turnerat med flera standupshower i Sverige.

– Jag har länge avundsjukt sneglat mot Svenska nyheter och de som lett programmet. Det är en ära att ha fått förtroendet och jag ska försöka göra programmet rättvisa, säger Messiah Hallberg.

Svenska nyheters nye programledare har också varit programledare för radioprogrammet NRJ morgon och har sedan 2021 programlett den dagliga podden The Daily Messiah. Messiah har även medverkat i en rad tv-program såsom Parlamentet, Alla mot alla och i SVT har han på senare tid varit återkommande gäst i Cyklopernas land.

När Svenska nyheter startade var uppdraget att göra ett vasst och aktuellt samhällssatirprogram inom ramen för public service och det har stormat kring programmet både en och två gånger under åren. Nu är det Messiahs tur att ta programmet vidare i en elfte säsong.

– Programledarämnen för ett program som Svenska nyheter växer inte på träd, men Messiah är rätt person att nu sätta sig bakom skrivbordet. Det är ett tungt arv att förvalta och det ska bli så roligt att se hur han och redaktionen tar programmet vidare, säger Helena Olsson, programbeställare SVT.

"Svenska nyheter" har tidigare programletts av Jesper Rönndahl och Kristoffer Ahonon Appelquist.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL