Märkliga scener i Detektiverna – Arantxa Alvarez lägger sig mitt på trottoaren

Märkliga scener i Detektiverna – Arantxa Alvarez lägger sig mitt på trottoaren

  • SVT Play
Karna Mahoney
05 maj 2024 kl. 12:05

Arantxa hittar kreativa lösningar

I veckans avsnitt av "Detektiverna" får deltagarna i uppgift att skapa en så stor höjdskillnad mellan sig som möjligt vilket slutar med att Arantxa lägger sig på marken.

Keyyo är spelledare i veckans avsnitt av Detektiverna 2024. Foto: SVT
Keyyo är spelledare i veckans avsnitt. Foto: SVT

Keyyo är ny spelledare denna veckan

I SVT:s nya serie Detektiverna finner vi deltagarna Anis Don Demina, Morgan Alling, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Arantxa Alvarez, Nisse Hallberg, Sussie Eriksson och Nassim al Fakir. I programmet ska deltagarna vara detektiver och ta sig an olika utmaningar genom påhittiga och kreativa lösningar. Varje vecka turas deltagarna om med att vara spelledare och denna vecka är det Keyyos tur. Lagen består av Arantxa och Nisse, Morgan och Nassim och slutligen Anis och Sussie. 

Arantxa Alvarez lägger sig på marken i Detektiverna 2024. Foto: SVT
Arantxa Alvarez lägger sig på marken. Foto: SVT

Arantxa hittar asfalten

Ett av uppdragen som Keyyo ger de andra deltagarna är att de ska skapa så stor höjdmetersskillnad mellan varandra som möjligt och de måste kunna se varandra vid mätningen. Lag Arantxa och Nisse spekulerar om luftballong kan vinna tävlingen åt dem. Till slut blir lösningen att Arantxa kör sin lagkamrat till en bar som ligger många våningar upp. Planen är därefter att Arantxa ska ta sig till tunnelbanan för att hamna så långt under jord som möjligt för att samla extra meter mellan dem.

Allt detta sker på FaceTime så att lagkamraterna fortfarande kan se varandra. Arantxa springer mot trapporna efter att hon har parkerat bilen men då börjar tiden för utmaningen att ta slut. Vid sista nedräkningen på tre sekunder lägger Arantxa sig platt ner på trottoaren istället. Den sista metern från att Arantxa var stående till att hon la sig ner spelade inte egentligen någon roll eftersom de ändå vann utmaningen med hästlängder genom att skapa 87 höjdmeter mellan sig. 

Titta på "Detektiverna" på SVT och SVT Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL