Startordning i finalen av Melodifestivalen 2024 – då spelar favoriterna

Marcus & Martinus slits med hatet från lyssnarna – “Gå och häng dig själv“

  • SVT Play
Axel Diedrichs
10 maj 2024 kl. 08:05

Den norska artistduon förstår inte var hatet kommer ifrån

I en ny intervju inför "Eurovision" svarar Marcus & Martinus på hatet som riktas mot dem från lyssnare, som bland annat ber en av dem att "hänga sig".

På lördag ska den norska tvillingduon Marcus & Martinus representera Sverige i den stora Eurovision-finalen på Malmö Arena. Inför det stora avgörandet har de mötts av mycket kärlek, men också en hel del hat på sociala medier. I en ny intervju som Nyheter24 delat via TT, spelar ena brodern Marcus upp ett klipp där någon kallar honom för "jävla landssvikare" och ber honom att "hänga sig själv". 

– Vi är ganska bra på att lägga bort sådana här saker, säger han och fortsätter:

– Och som folk skriver i kommentarsfälten: det här är ju en sångtävling, inte landskamp i fotboll.

Marcus & Martinus slits med hatet från lyssnarna – “Gå och häng dig själv“
Foto: SVT.

"Varför ska vi bli kallade för bröderna Quisling?"

I samma intervju ställer Marcus och Martinus sig frågande till varför de ska mötas av så mycket hat när de är långt ifrån de första att representera ett annat land än det de kommer ifrån. De nämner då exempel som Celine Dion och hennes uppträdande Schweiz, samt den norska sångerskan Wenche Myhre som tävlade för Tyskland i slutet på 60-talet.

– Det här har ju hänt förr. Så varför ska vi bli kallade för bröderna Quisling, som är den störste förrädaren i Norge genom tiderna?

Duons motvind stannar inte vid att många uttrycker sitt hat mot dem. Experterna som sätter ut oddsen ger Marcus & Martinus en obefintlig vinstchans. Men hur det faktiskt kommer att gå för dem återstår att se.

På lördag den 11 maj klockan 21:00 inleds finalen i "Eurovision" 2024. Klockan 20:00 startar förfesten på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL