Lina Tomikas kris i Gift vid första ögonkastet: ledsen och frustrerad

Lina Tomikas kris i Gift vid första ögonkastet: "ledsen och frustrerad"

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 06 juni 2023 kl. 08:06 | Publicerad 05 juni 2023 kl. 20:00

Motgångar för flera av paren

I dagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet 2023 fortsätter det att blåsa motvind i flera av relationerna. Lina Tomikas berättar att hon känner sig "ledsen och frustrerad".

Artikeln innehåller detaljer om dagens avsnitt

Den nionde säsongen av Gift vid första ögonkastet börjar närma sig sin final. I dagens avsnitt, det åttonde i ordningen, började de olika parens kriser bli allt mer tydliga. Inte minst för Lina Tomaikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, där gnistorna inte riktigt tycks slå – åtminstone inte för den ena av dem.

Temat i dagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet tycks vara de stora utmaningar som kan komma när två människor har parats ihop under några veckors tid – utan att ha känt varandra sedan tidigare. Det enda paret som det fortfarande gnistrar om är Stina, 31, och Fredrik, 32, vars friktionsfria relation mest skapade skepsis bland de andra paren i förra avsnittet.

Lina Tomikas kris i Gift vid första ögonkastet: "ledsen och frustrerad"
Foto: SVT

En spontandejt i Malmö för Lina och Alexander

Några som tycks ha det extra svårt att finna sig i sitt nya förhållande är Lina och Alexander, som tar en tids paus från varandra. Stina åker sedan ner till Malmö för att överraska sin make, men gnistorna fortsätter att utebli.

– Jag åkte en dag tidigare till Malmö än planerat. Jag fick ett infall. Jag kände att vi faktiskt behövde dejta, att spontant göra någonting och inte planera in. Lite "Äh, nu kommer jag, nu har vi kul", säger Stina i programmet.

Hon fortsätter:

– Vi är så olika. Jag är som bäst när jag går på känsla, han är uppe i huvudet. Jag är mer spontan, medan han planerar och behöver struktur. Hur ska det här gå ihop? Hur ska det här gå ihop om tjugo år?

Alexander Sjöstrand och Lina Tomaikas i "Gift vid första ögonkastet" 2023. Foto: SVT

Lina Tomikas kris i Gift vid första ögonkastet: "ledsen och frustrerad"

Senare, i ett parsamtal med psykologen Fredric Bohm, fortsätter Lina och Alexander att ventilera sina problem.

– Jag är på en plats där jag inte riktigt känner magin och har inte gjort det. Till en början kände jag en kemi mellan oss, absolut, och på ett sätt fortfarande, men den börjar avta. Det gör mig ledsen och frustrerad. Jag är mer spontan och du är mer lugn och trygg.

– Jag försöker hela tiden förbättra mig i de här situationerna som jag får feedback i och jag tror att jag har försökt anpassa mig efter dig och jag tror att det blir mycket fel då, för då försöker jag att tänka. Jag vill vara mig själv.

När Bohm frågar Alexander vilka tankar som dyker upp hos honom när han märker att Lina är frustrerad säger han följande:

– Jag skyller ofta på min personlighet. Att jag kanske inte räcker till.

Mot slutet av sessionen kommer de båda överens om att en stor del av deras problematik i själva verket kommer inifrån dem själva. Det verkar också finnas en genuin vilja att ge allting ett försök till, men hur det går, får vi veta först nästa vecka.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL