Komediserien Dips kan komma tillbaka – avslöjades på bästa sändningstid

Komediserien Dips kan komma tillbaka – avslöjades på bästa sändningstid

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
09 februari 2024 kl. 13:02
ANNONS
ANNONS

Missade du Marie Agerhälls avslöjande i På spåret?

Den populära svenska serien "Dips" kan vara på väg tillbaka. Det avslöjades av seriens profil Marie Agerhäll, när hon tävlade i finalen av "På spåret".

Komediserien "Dips" rullade i två säsonger mellan 2018–2020. I den fick vi följa tre mindre kompetenta diplomater som försökte göra karriär på Utrikesdepartementet. De tre huvudkaraktärerna i serien, Mimmi Hamilton, Fanny Båtsman och Jens Stråhle spelades av Marie Agerhäll, Moa Lundqvist och Jesper Rönndahl. En återkommande roll spelades också av Kristian Luuk.

Nu ser den populära komediserien ut att återuppstå. Arbetet med en fortsättning är åtminstone igång, enligt Marie Agerhäll själv.

Komediserien Dips kan komma tillbaka – avslöjades på bästa sändningstid
Foto: SVT.

Marie Agerhäll jobbar på en fortsättning av Dips – avslöjade i På spåret

Det var när Marie Agerhäll medverkade i säsongsfinalen av På spåret som hon för tittarna, publiken och Dips-kollegan Kristian Luuk avslöjade på bästa sändningstid att hon skrivit nytt material för komediserien, och att den eventuellt kan återvända.

Under På spåret-finalen fick Agerhäll tillsammans med parhästen Fritte Fritzon samt den motståndarduon Peter och Hector Apelgren i uppgift att namnge artisten bakom James Bond-låten "Skyfall". De skulle också identifiera skådespelaren bakom skurken i filmen med samma namn.

Det var enkla poäng för båda lagen som utan några större problem korrekt kunde ge Adele och Javier Bardem som svar. Extra lätt var frågan om skurken för Agerhäll, som förklarade varför i sitt avslöjande om Dips.

– Det är roligt [för] att jag har skrivit en karaktär nu för en eventuell fortsättning av Dips, där Mimmi Hamilton har en pojkvän som är baserad på den Bondskurken med det där blonda håret.

Mycket mer än så får vi inte veta, men något som spär på spekulationerna ytterligare är att de två tidigare säsongerna av Dips snart återintroduceras på SVT Play. Den 12 april släpps säsong 1 och 2 återigen på streamingplattformen, och det känns inte helt osannolikt att det till viss del kan ske för att en ny säsong är på gång.

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid. Vinnare i "På spåret" 2024 blev just Marie Agerhäll och Fritte Fritzon.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL