Här är vinnarna av På spåret 2024 – ett av de högsta finalresultaten

Här är vinnarna av På spåret 2024 – ett av de högsta finalresultaten

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 27 januari 2024 kl. 09:01 | Publicerad 26 januari 2024 kl. 20:01

Mäktig prestation i sista omgången

Det blev en stark final i "På spåret" 2024 som vanns av Marie Agerhäll och Fritte Fritzson. De regerande mästarna slog till med hög poängnotering.

Ännu en säsong av SVT:s älskade frågeportsprogram går nu i mål, och det efter en mycket stark final. Inte nödvändigtvis för att det är den mest spännande vi har skådat, utan för att nivån varit oerhört hög. Hur som helst finns det bara ett vinnande par i slutändan och det är de regerande mästarna Marie Agerhäll och Fritte Fritzson som stod för en ruggigt stark prestation.

Här är vinnarna av På spåret 2024 – ett av de högsta finalresultaten
Foto: SVT.

Marie Agerhäll och Fritte Fritzson vinnare av På spåret 2024

När kvällens final går i mål kan kan Marie Agerhäll och Fritte Fritzson för andra året i rad titulera sig som vinnare av På spåret, och detta med nytt personligt rekord. Förra året vann de med 46 poäng, i år nådde de upp till hela 47. Förlorarna Peter och Hector Apelgren står knappast för någon dålig insats, med sina 39 poäng ska de vanligtvis kunna vinna matcher på. 

– Det har varit så kul att vara med, säger Fritte i samband med segern. 

– Vilken hjärna, säger Marie och pekar på sin medspelare. 

47 poäng är en sällsynt imponerande poängsiffra som Fritte och Marie ska kännas sig väldigt stolta över. 

– Det är högre än ett annat legendariskt finalresultat från 2011 med Peter Apelgren och Hélène Benno som också hade 46 [poäng]. Det här är ett av de högsta finalresultaten som vi har i På spårets historia, konstaterar domaren Fredrik Lindström.

Den allra högsta poängnoteringen står Jesper Rönndahl och Elisabet Höglund för, om än i en semifinal. Säsongen som gick i mål 2016 nådde de sanslösa 51 poäng.

Stort grattis säger vi till Fritte och Marie! "På spåret" återvänder med en ny säsong på SVT1 och SVT Play senare i höst.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL