Evin Ahmad och Olle Sarri åker bil

KLART: De leder Kristallen 2021

  • SVT Play
Filmtopp
22 juni 2021 kl. 12:18

Allt som glimmar är inte guld – det finns kristaller med!

I augusti är det dags för TV-galan Kristallen att livesändas på SVT.

Att det händer otroligt mycket på den svenska TV-fronten är långt ifrån en överdrift. Bara i år har vi fått se serier som Thunder In My Heart, Sjukt, Snöänglar och Tunna blå linjen, för att nämna några.

Senare i augusti är det också dags att utse vinnarna av det prestigefulla Kristallen-priset. Spänningen är enorm.

I dag blev det också officiellt om vilka som kommer att leda galan, nämligen Sissela Kyle och Parisa Amiri.

– Det görs mycket bra TV i Sverige nu och därför känns det extra roligt att vara med och leda denna spännande gala tillsammans med supersmarta, snabba och skojiga Parisa! Nu håller vi tummarna för att pandemin taggar ner så att vi kan sända från ett Cirkus med glittrig och glad publik, säger Sissela Kyle.

– I bästa tänkbara sällskap, med omöjligt roliga och skarpa Sissela, bjuder vi in till fest för att hylla svensk tv! Efter rekordåret av imponerande program och dramasuccéer känns det stort att kunna samla älskade favoriter under samma tak på Cirkus igen. Det blir åka av, säger programledare Parisa Amiri.

Kristallen 2021
Sissela Kyle och Parisa Amiri leder Krristallen 2021.

Kristallen-galan kommer att direktsändas den 27 augusti från Cirkus i Stockholm där arrangörerna hoppas kunna bjuda in en liten publik till skillnad från förra året. Givetvis utifrån de restriktioner som då råder.

Kristallen-galan sänds växelvis vartannat år av SVT och TV4. I år det SVT:s tur

– Aldrig har svensk tv haft en viktigare roll som under det senaste året präglat av pandemin. Behovet av trovärdig information och journalistik har varit central men jag tror även svenska folket genuint har upplevt hur viktigt högkvalitativt drama och underhållning är för att få en stunds avkoppling från den kris vi alla befunnit oss i. Kristallen hyllar detta fantastiska TV-år, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

21 statyetter delas ut till välförtjänta TV-insatser under det gångna året. Av de 21 olika kategorierna utses 16 pristagare ut av jury och fyra av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris.

Scrolla vidare för mer läsning eller spana in Filmtopps lista med årets bästa svenska serier!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL