Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kan Vem vet mest blir SVT:s räddning efter Bäst i test?

Kan Vem vet mest bli SVT:s räddning efter Bäst i test?

  • SVT Play
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
31 augusti 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
31 augusti 2023

Världens möjlighet för en comeback

Nu när "Bäst i test" vandrar över till TV4 är det väl dags för SVT att ta sig i kragen och göra det vi alla väntar på – återuppliva "Vem vet mest?" med Rickard Olsson som programledare.

KRÖNIKA. Tidigare i år meddelade SVT att de skrotar sitt mest populära program, Bäst i test, på grund av orimliga licensavgifter från det brittiska bolaget som äger konceptet. Omedelbart gick TV4 ut med att de köpt upp rättigheterna och att Babben Larsson och David Sundin lämnar sina public service-uppdrag. Tack och hej!

Jag förstår att TV4 högg. Det hade vem som helst gjort.

Men nu har SVT en möjlighet att göra något helt fantastiskt. Något som känns ligger helt i linje med public service faktiska syfte – utbildning, upplysning OCH underhållning. Vem vet mest? fylla tomrummet efter Bäst i test? Ja! Ta tillbaka programmet nu, och gör det med Rickard Olsson som programledare.

Kan Vem vet mest bli SVT:s räddning efter Bäst i test?
Foto: SVT.

"Vakna upp och ta ert ansvar!"

De senaste åren har SVT, i allt större utsträckning, tävlat om tittarnas uppmärksamhet med slätstrukna, jämtjocka TV-produktioner. På riktigt, hur många gulliga realityserier om att hitta kärleken behövs? I hur många program ska vi behöva se "kändisar" kröka och ha det småtrevligt? ZZzzzZZzzzZzz… Ska SVT verkligen lägga krutet på sådana halvmesyrer, räcker det inte att ALLA andra redan gör det? Kom igen, ge oss något att bita i!

Och om det är någon som har bett så är det den underbare Rickard Olsson, som med syrlig humor, kaxig besserwisser-anda men också en STOR DOS VÄRME skickar gliringar till de stackars tävlande. Jösses, det var tider det!

Ärligt talat känner jag nog ingen som inte uppskattade Vem vet mest? – alltså tiden när Olsson styrde programmet, sen sjönk intresset snabbare än en femkrona från Karlatornet.

Fem anledningar till att ta tillbaka "Vem vet mest?":

  • Folkbildning
  • Underhållande
  • Rickard Olssons fantastiska showmanskap
  • Ett ÄKTA public service-program som gör exakt vad public service ska göra
  • Vi kan få nya minnesvärda ögonblick som "Vem är nazisten?", "Sa du b?" och deltagaren som trodde att "R" på växelspaken stod för "retard"!

Nä, SVT om ni inte ser vilken otrolig möjlighet ni har nu så vet jag inte vad. Ta chansen, den är ju mitt framför ögonen på er. Vakna upp och ta ert ansvar!

NÄSTA ARTIKEL