Björn Gustafsson leder INTE Melodifestivalen 2024 med Carina Berg

Björn Gustafsson leder INTE Melodifestivalen 2024 med Carina Berg

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
12 januari 2024 kl. 11:01

Carina Berg presenterad som ensam programledare för Mello 2024

I slutet av förra året läckte informationen om att duon Carina Berg och Björn Gustafsson skulle leda Melodifestivalen 2024. Men när SVT nu presenterat Berg som programledare, lyser Gustafsson med sin frånvaro.

År 2008 skrev Björn Gustafsson in sig i Melodifestivalens historieböcker med sin ikoniska kärlekslåt riktad till Carina Berg. Trots att det har passerat över 15 år sedan det ögonblicket spelas klippet fortfarande flitigt. Bara de senaste åren har det samlat ihop 2,3 miljoner visningar på SVT:s Youtube-kanal.

Björn Gustafsson leder INTE Melodifestivalen 2024 med Carina Berg
Carina Berg är ensam programledare i Melodifestivalen 2024. Foto: Morgan Norman/SVT.

Sedan det där framträdandet av Gustafsson har hans namn tillsammans med Bergs och Melodifestivalen känts som den naturligaste av kombinationer, så när Aftonbladet i slutet av förra året droppade bomben att duon skulle leda Melodifestivalen 2024 tillsammans, kändes det som det självklaraste av utfall. Hur har det inte hänt tidigare?

Men när SVT nu till sist presenterat vem som leder årets upplaga av musikfesten lyser Björn Gustafsson med sin frånvaro. Det blir Carina Berg som ensam leder programmet.

Björn Gustafsson leder INTE Melodifestivalen 2024 med Carina Berg

SVT har i dag bekräftat att det blir Carina Berg som är programledare för Melodifestivalen 2024. Någon information om att Björn Gustafsson ska leda programmet med henne har kanalen däremot inte presenterat.

Björn Gustafsson ser dock ut att bli en del av Mello 2024, enligt nya uppgifter från Aftonbladet, men i en ny roll än tidigare rapporterat.

Björn Gustafsson blir sidekick istället

Aftonbladet, som var först med att rapportera om att Björn Gustafsson skulle vara programledare för Melodifestivalen 2024 tillsammans med Carina Berg, menar nu att han istället kommer att ha en roll som sidekick under säsongen.

Enligt tidningens uppgifter ville Gustafsson ha en mer nedtonad roll och uppdraget som sidekick ska bland annat innebära att han inte behöver ställa upp på intervjuer och presskonferenser.

Melodifestivalen 2024 inleds lördagen den 3 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL