Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gina Dirawi

Gina Dirawi leder Guldbaggegalan 2022

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 december 2021

Den folkkära programledaren blir galans värd

Artisten, författaren och programledaren Gina Dirawi leder Guldbaggegalan 2022, en gala som direktsänds kl 20.00 på SVT Play och i SVT1 från Cirkus i Stockholm måndag 24 januari. Under galan prisas de bästa svenska filmerna från det gångna året.

Gina Dirawi har tidigare lett folkkära program såsom Melodifestivalen, Musikhjälpen, Grammis och Idol samt varit SVT:s julvärd 2015.

– Det känns superkul att leda Guldbaggegalan just i år med tanke på den tematik som präglar filmåret. Det finns mycket att prata om. Jag ska göra mitt bästa att underhålla publiken på plats och tittarna där hemma, säger Gina Dirawi.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och har delats ut av Svenska Filminstitutet sedan 1964. Priset är uppdelat i 19 kategorier och ges för framstående insatser inom svensk film under det gångna året. Utöver Guldbaggarna delas också Gullspiran ut, för betydelsefulla insatser för den svenska barn- och ungdomsfilmen.

Guldbaggen arrangeras av Svenska Filminstitutet, SVT och Leroy Media. Galan direktsänds i SVT Play och SVT1 måndag 24 januari med start kl 20.00.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL