Gaslight säsong 2 – Detta vet vi

Gaslight säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
15 oktober 2023 kl. 19:03

SVT har inte förnyat serien

Fansen hoppas på att få se "Gaslight" säsong 2 bli verklighet hos SVT, men än så länge finns det inget besked om en fortsättning.

Ungdomsdramat Gaslight har varit en av av höstens mest omtalade svenska serier. I fredags gick den första säsongen i mål och många är nyfikna på vad som väntar härnäst. Men det är ännu inte spikat att vi får en fortsättning.

Gaslight är ett som sätter våld och förförisk kärlek i fokus. Huvudkaraktären Nora får sina framtidsplaner omkullkastade och allting ser svårt ut i livet – tills dess att Simon dyker upp i hennes liv. Snart visar det sig dock att hennes nyfunna kärlek inte är lösningen på alla hennes problem, utan snarare något som får hennes destruktiva spiral att röra sig ännu mer nedåt.   

Gaslight säsong 2 – Detta vet vi
Foto: SVT.

SVT har inte bekräftat Gaslight säsong 2

Den första säsongen av Gaslight är en stark och utmanande sådan, som Filmtopps recensent Oskar Gustavsson Klingenstierna bland annat kallar för "viktig, välspelad och upprörande" (läs hans recension av serien här). Många tittare håller säkerligen med och hoppas nu på att SVT ska bekräfta en uppföljare. Än så länge har de inte gått ut med att vi får Gaslight säsong 2. 

Efter de tio avsnitten som serien hittills består av finns det dock goda möjligheter att spinna vidare på berättelsen om Nora, vilket gör oss optimistiskt inställda till att SVT gör en fortsättning. De har nämligen gjort flera säsonger av tidigare ungdomsdraman såsom Festen och Strula. I jämförelse med dessa har Gaslight dessutom fått ett betydligare varmare mottagande av tittarna, men framför allt landets kritiker. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur det blir med en andra säsong av "Gaslight".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL