Recension: Främlingar (2024) – ungdomsdrama om psykisk hälsa

Främlingar säsong 2 – blir det en fortsättning på UR:s ungdomsserie?

  • SVT Play
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 22 maj 2024 kl. 14:47 | Publicerad 21 maj 2024 kl. 17:20

Får vi en säsong 2 av "Främlingar"?

Under maj månad har första säsongen av ungdomsserien "Främlingar" sänts på SVT Play och Filmtopp har nu tittat närmare på om vi kan förvänta oss en säsong 2.

I den här ungdomsserien får vi följa psykologistudenten Sarah (Disa Östrand), som samlar fyra unga främlingar för att genomföra ett experiment om psykiskt mående. Men när det visar sig att två av medlemmarna redan känner varandra riskerar experimentet att förstöras och medlemmarnas hemligheter att avslöjas. 

Främlingar skildrar psykisk hälsa bland unga och är en satsning av UR för att ge igenkänning och även öka förståelsen för ungdomar i dagens samhälle. Serien är regisserad av Jankovic Adam och i huvudrollerna ser vi  Elsa Öhrn, Ludvig Deltin, Julia Heveus, Xiao- Long Zhao och Disa Östrand. 

LÄS ÄVEN: 5 bra ungdomsserier att streama på SVT Play 2024

En kvinna i sidoprofil.
Foto: SVT Play. 

Främlingar säsong 2 – inte troligt med en andra säsong 

I nuläget har UR inte gått ut med om de har några framtidsplaner för Främlingar. Hittills har serien dock fått ett ljummet mottagande och Filmtopps recensent gav den 2 av 5 i betyg och menade att serien skildrar ämnet på ett bra sätt, men att berättelsen är allt för seg. 

Men seriens syfte är framförallt att väcka tankar och sprida förståelse. Själva formatet och historien pekar på att det kanske inte är upplagt för ett flertal säsonger. I nuläget har bara 4 av 6 avsnitt kommit ut och det återstår att se hur serien som helhet mottas, men just nu ser det inte ut som att det är särskilt troligt med en andra säsong. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Främlingar" och om det blir en säsong 2.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL