Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Flera svenska humorserier snart tillbaka på SVT Play

Humorchock på SVT – 5 komediserier tillbaka!

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 mars 2021

Garanterad skrattfest när humorfavoriterna återvänder till SVT Play den 8 mars.

Flera svenska humorserier återpubliceras snart på SVT Play, däribland "Mia och Klara" och "Grotesco". De uppskattade serierna finns åter på streamingtjänsten den 8 mars.

Efter en lång och mörk vinter muntrar SVT Play upp svenska folket med en riktig humorfest – snart blir det åter möjligt att titta på roliga serier som "Grotesco".

De gamla humorfavoriterna kommer att återvända till streamingtjänsten igen på måndag, den 8 mars.

Humorserierna som kommer tillbaka till SVT Play den 8 mars:

Mia och Klara (2 säsonger)

Mia och Klara återvänder till SVT Play
Foto: Nils Bergendal/SVT

Mia Skäringer och Klara Zimmergren glänste första gången i Mia och Klara under hösten 2007, innan serier återvände för en andra säsong 2009. Serien växte fram ur duons framgångsrika P3-program, Roll on, och har sedan sin premiär 2007 blivit en favorit för många.

Mia och Klara beskrivs på SVT Play som en serie med "egensinnig och originell" humor, där vi får möta karaktärer som hårfrisörskan Gulletussen, bitchexpediterna Mona och Ansi, trash-morsan Tabita, hunsade nätverksteknikern Rolle med flera.

Trettiplus

Att bli vuxen är allt annat än enkelt, men det är trots allt oundvikligt, och det är allt som kommer med att vara ofrivilligt vuxen som Trettiplus så framgångsrikt sätter fingret på. Serien från 2016 målar upp många roliga scenarion som kommer med det påtvingade vuxenlivet, och för alla som lämnat 20-årsåldern bakom sig innefattar det en hel del igenkänningshumor.

Hjärnorna bakom Trettiplus är humorgruppen Stallet, som består av Elin Thomasdotter Extor, Anni Tuikka, Linn Mannheimer, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez.

Anna Blomberg show

Anna Blomberg skruvar upp tempot rejält i Anna Blomberg show. Med Blombergs roliga karaktärer och imitationer av svenska profiler är ordet "show" helt klart rätt benämning på humorserien. Blombergs briljanta tolkningar av politiker som Jimmie Åkesson och Annie Lööf – och andra kändisar – i annorlunda situationer, lär få de flesta att dra på smilbanden.

Anna Blomberg show sändes 2014–2018 och återvänder alltså nu till SVT Play för att locka ännu fler tittare till skratt.

Tiffany Persson arbetstränar

I Tiffany Persson arbetstränar får vi se Anders Jansson axla rollen som Tiffany – en frisör från Staffanstorp som letar efter en väg tillbaka in på arbetsmarknaden. Tiffanys sprudlande, naiva personlighet gör det inte alltid lättare för henne, men den försätter henne i en hel del situationer som vi tittare får möjligheten att skratta åt.

Den 8 mars kan vi åter se Tiffany arbetsträna på allt från gatuköket till badhuset.

Grotesco (3 säsonger)

Humorgruppen Grotescos framgångar är svåra att överdriva. Deras TV-serie har varit på humor-Sveriges läppar till och från i snart 15 år, 2018 tilldelades gruppen Guldrosen för avsnittet "Flyktingkrisen – en musikal" och de fick även stå för delar av underhållningen i Melodifestivalen 2009.

Den stjärnspäckade humorgruppen, som gjort det skruvade till sitt signum, består av bland andra Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Emma Molin, Michael Lindgren, Jakob Setterberg och Rikard Ulvshammar.

FLER SVENSKA SERIER – GUIDE: Vårens nya nordiska serier på SVT Play

 

NÄSTA ARTIKEL