Familjen Wahlgrens starka hyllning på ”Skansen” – sjöng pappans favoritlåt

Familjen Wahlgrens starka hyllning på Skansen – sjöng pappans favoritlåt

  • SVT Play
Axel Diedrichs
26 juni 2024 kl. 09:18

Solliden fylldes med värme när solen gick ned

Under våren gick Pernilla Wahlgrens pappa Hans Wahlgren bort. När det vankades premiär för "Allsång på Skansen" 2024 sjöng hon och familjen en hyllning.

I går, den 25 juni, var det efterlängtad premiär för den nya säsongen av Allsång på SkansenSVT. Programmet har roat miljontals tittare sedan många år tillbaka och det fortsätter att vara sommarens mest sedda titel på TV-tablån. 

Förra året fick vi se Pernilla Wahlgren göra stor succé som programledare då hon tog över efter Sanna Nielsen. När hon nu uppenbarade sig på Sollidenscenen för att presentera premiärens program gjorde hon det alltså för andra året i rad, och stämningen hos publiken var lika bra som vädret. 

Familjen Wahlgrens starka hyllning på Skansen – sjöng pappans favoritlåt
Foto: SVT.

Hyllningen till Hans Wahlgren under Allsång på Skansen-premiären

Gårdagens sändning bjöd på nummer av artister som Albin Lee Meldau, ADAAM och Marcus & Martinus, men det var kanske inte därför som den blev extra speciell. Framåt slutet av programmet valde Pernilla att hylla hennes avlidne pappa Hans Wahlgren som gick bort den 10 maj

– För ett år sedan gjorde jag min debut här som allsångsledare. Då satt det två personer i publiken som var lite extra stolta, min mamma och min pappa. I kväll är inte pappa här för den tionde maj så somnade han in. Han gick bort i cancer efter en tids sjukdom, och var det nånting som pappa älskade var det sommar och musik. Vi har alltid sjungit och spelat i vår familj och han älskade Taube som vi alltid sjöng tillsammans, sade Pernilla Wahlgren till tittarna och fortsatte:

– Nu tycker jag att vi tar en allsång, pappas favoritsång, nämligen Dansen på Sunnanö. Den här är för dig, pappa. 

Familjen Wahlgrens starka hyllning på Skansen – sjöng pappans favoritlåt
Foto: SVT.

Christina Schollin och Bianca Ingrosso sjöng med

I Allsång på Skansen-publiken fanns mamma Christina Schollin som var delade sitt liv med hans i över sextio år. Hon satt intill Pernillas nära vän och kollega Sofia Helin som kunde värma henne med kramar. Även om Schollin var tårögd så kunde hon sjunga med när hyllningslåten Dansen på Sunnanö fyllde Solliden med allsång. 

En annan familjemedlem som befann sig på plats var Bianca Ingrosso som även hon såg till att sjunga med när Pernilla närmade sig med mikrofonen. 

"Allsång på Skansen" 2024 fick sig en underhållande men också finstämd start. Nästa vecka fortsätter programmet på SVT1 och SVT Play med nya artister som ska göra Pernilla Wahlgren sällskap på Sollidenscenen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL