Skådespelaren Hans Wahlgren död – Pernilla Wahlgrens pappa

Skådespelaren Hans Wahlgren död – Pernilla Wahlgren förkrossad: “Gör så ont“

Axel Diedrichs
10 maj 2024 kl. 14:05

Familjens värmande ord efter förlusten

I dag meddelar Pernilla Wahlgren att hennes pappa, den välkända skådespelaren Hans Wahlgren, har gått bort. Han blev 86 år gammal.

Vi nås av nyheten om att den berömde skådespelaren Hans Wahlgren har gått bort efter en tids sjukdom. Han debuterade i mitten på 40-talet med filmen Indianer och blekansikten för att senare få en fin karriär där han medverkade i ett flertal filmer och en mängd scenföreställningar. Bland hans mest betydande verk har vi filmen Raggare! från 1959 och flera säsonger av Hagges revy i Göteborg. Med sina verk stod Hans Wahlgren inte minst på Dramaten, Oscarsteatern och Göta Lejon

Familjens ord efter Hans Wahlgrens bortgång

Hans Wahlgrens död har skakat om familjemedlemmarna som skrivit ut om förlusten på sina sociala medier. Så här skriver Pernilla Wahlgren på Instagram om hennes pappa Hans Wahlgrens bortgång:

– Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss, och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag….

– Tänka sig att lilla jag fick underbara dig som morfar. Världens absolut snällaste morfar. Din godhet lyser genom dina ögon. Den tryggaste platsen på jorden, den var vid din sida. Så genomgod, närvarande, lekfull, varm och alltid glad. Den stoltaste morfar man kunde tänka sig, skriver Bianca Ingrosso.

– Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan, skriver Benjamin Ingrosso.

Hans Wahlgren var gift med Christina Scholin i 61 år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL