Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Leif & Billy säsong 6

EXKLUSIVT: Då kommer Leif & Billy säsong 6

  • SVT Play
Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
29 april 2021
Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
29 april 2021

Snart kommer sjätte säsongen med den populära duon.

I en exklusiv intervju med Klas Eriksson och Alfred Svensson avslöjar duon för Filmtopp att Leif & Billy säsong 6 blir verklighet. Premiär i slutet på oktober.

Tidigare i år släpptes den femte säsongen av Leif & Billy – den populära humorserien på SVT Play om två norrländska bröder. När Filmtopp intervjuade seriens skapare och huvudrollsinnehavare, Klas Eriksson och Alfred Svensson, avslöjade de att de nu arbetar på en sjätte säsong.

– Jag har suttit så mycket med de här manusen att jag blir helt förvirrad. Jag vet knappt vad som händer längre, men man kan förvänta sig att Billy är korkad igen, säger Klas Eriksson när vi frågar dem om vad vi kan förvänta oss av nästa säsong.

– Ja  han har kanske gått tillbaka ett steg tillbaka i sin intelligens, berättar Alfred Svensson. I nya säsongen tror jag att folk kommer att få det de gillar med Leif & Billy. Vi kan ju avslöja att de kommer starta en egen business tillsammans och så får vi se hur det går. Sen har Leif lite kärleksbekymmer.

Älskade karaktär återvänder i nya säsongen.

Klas Eriksson berättar att Tomas som dök upp i förra säsongen kommer att medverka ännu mer nu. Likaså kommer vi att återse jaktlaget och Leifs gamla flamma Åsa. Däremot kommer vi tyvärr inte få återse den underbara Göran Forsmark i rollen som Bullen, som avled i somras. "En stor förlust", säger Alfred Svensson.

Då släpps Leif & Billy säsong 6.

Snart är förarbetet med den nya säsongen färdigt och själva inspelningen planeras starta nu i maj. Sedan ska avsnitten klippas och efterarbetas. Enligt Klas Eriksson och Alfred Svensson planerade man att släppa den nya säsongen någon gång i november eller december 2021.

Filmtopp har varit i kontakt med Mats Grimberg producent på SVT, som bekräftar att Leif & Billy säsong 6 förväntas ha premiär någon gång under hösten 2021. Seriens officiella premiärdatum är nu 30:e oktober.

NÄSTA ARTIKEL