En seriemördare jagas i ny brittisk kriminalserie på SVT

En seriemördare jagas i ny brittisk kriminalserie på SVT

  • SVT Play
Axel Diedrichs
07 januari 2024 kl. 08:01

I veckan kommer det en spännande titel till SVT för alla som gillar kriminalare. Då är det premiär för den brittiska miniserien "Seriemördaren i Wales".

Det hör till att få förgyllarna kvällarna framför SVT Play med en riktigt bra polisthriller, som gärna får ta oss till de brittiska landskapen. Därför kan vi med glädje meddela att en rykande färsk sådan är på väg till streamingtjänsten. Seriemördaren i Wales öppnar upp ett gammalt och komplicerat fall som gnager kommissarie Bethell. Nu ger han det ett försök att nysta upp mysteriet och lösa gåtan om vem som är mördaren. 

En seriemördare jagas i ny brittisk kriminalserie på SVT
Foto: Simon Ridgway / Severn Screen / All3Media International.

Detta händer i "Seriemördaren i Wales"

Seriemördaren i Wales, som på engelska heter Steeltown Murders, är en hyllad miniserie på fyra delar, som gått starkt i sitt hemland. Här i Sverige har den dock gått oss obemärkt förbi. Men det råder inga tvivel om att den är en spännande titel att ta sig an om man gillar deckare.

Så här lyder den officiella synopsis som vi fått ta del av inför premiären:

Tre mord – olösta men aldrig glömda. Trettio år senare: kan kommissarie Bethell hitta seriemördaren som terroriserade 1970-talets Port Talbot? Baserad på verkliga händelser.

I rollerna ser vi bland annat Philip Glenister, Steffan Rhodri, Scott Arthur, Sion Alun Davies, Keith Allen och Priyanga Burford

"Seriemördaren i Wales" har premiär på SVT Play onsdagen den 10 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL