Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Festen

Efter Festen – SVT:s nya ungomdsserie

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2021

Spelas in i Eslöv hösten 2021.

Efter framgångarna med Eagles och Festen tar SVT sikte på nästa ungdomsserie. Denna gången står en killgrupp i fokus.

Nyligen fick vi veta att SVT:s tittarsuccé Festen inte skulle få någon fjärde säsong, vilket många givetvis blev besvikna över. Förmodligen även seriens stjärnor, för när Filmtopp intervjuade Edy Dzafic och Sophia Mårtensson berättade de båda att de gärna skulle göra mera:

När vi kontaktade SVT om beslutet meddelade seriens projektledare och Producent Sanne Övermark att detta berodde på att en ny serie istället är i utveckling:

– Serien har visat sig vara otroligt viktig för många ungdomar och vi får väldigt många vittnesmål relaterat till deras egna erfarenheter.  Vi hoppas kunna föra vidare den här kunskapen in i nästa projekt som redan är under arbete. En ny serie om och för unga, skriven av bland annat skaparen av Festen, är nämligen i förproduktion och spelas in hösten 2021. Premiär 2022 på SVT play, säger Sanne Övermark.

Just nu pågår castingen.

Nu har vi fått veta mer om vad som komma skall. Den nya serien är också producerad av SVT Malmö och ska handla om ett kompisgäng med fyra killar i åldrarna 17-18 år.

– Man pratar mycket om den här gruppen killar. Till exempel vilka problem de är och hur skolresultaten droppar. Men vi frågar oss kanske inte lika mycket varför eller vilka dem är på riktigt. Vad är det som gör att konsekvenstänket inte riktigt är på plats och vilka konsekvenser får förväntningarna kring mansrollen för unga killar i dag? Säger Sanne Övermark.

Mycket mer om handlingen får vi inte veta med Sanne kan åtminstone ge oss en hint om vad som komma skall:

– Serien kommer utspela sig i en småstad och det finns både en tydlig spänningsbåge samt komplicerade relationer som skildras. Handlingen är dock hemlig fortfarande. Serien spelas in i Eslöv hösten 2021 och casting pågår just nu. Premiär beräknas till 2022, säger Sanne Övermark.

MER LÄSNING: Då kommer Eagles säsong 3!

NÄSTA ARTIKEL