Drag Race Sverige – alla deltagare

Drag Race Sverige säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
23 april 2023 kl. 02:00

Väntar mer Drag framöver?

"Drag Race Sverige" har gått i mål med sin första säsongen och en svensk drottning inom drag har korats i rutan. Filmtopp tar en titt på hur chanserna ser ut för en fortsättning och en eventuell säsong 2 av "Drag Race Sverige".

Den första säsongen av "Drag Race Sverige" har visats på SVT under våren 2023. Programmet är en svensk tolkning av succékonceptet RuPaul's Drag Race, där ett gäng drag queens tävlar om att koras till drottning inom drag-världen.

I Sverige har Robert Flux, Farao Goth och Kayo suttit i juryn tillsammans med olika "deluxe-domare" under säsongens gång och till sist korat en vinnare. Den första säsongen har tillåtit oss att bilda bekantskap med ett gäng färgstarka karaktärer, som bland andra Admira Thunderpussy, Antonina Nutshell, Fontana, Vanity Vain, Santana Sexmachine och Imaa Queen.

Realitytävlingen har blivit riktig snackis under våren och den har skapat en hel del rubriker som lockat tittare till satsningen. Nu när säsong 1 av Drag Race Sverige har gått i mål, ställer sig många av programmets nya fans frågan om även en säsong 2 kommer att dyka upp. Filmtopp har undersökt hur läget ligger till.

Drag Race Sverige säsong 2 – detta vet vi
Foto: SVT.

När kommer Drag Race Sverige säsong 2?

Än så länge har SVT inte kommit med något besked om det blir en Drag Race Sverige säsong 2, men tillåts vi spekulera känns det som om chanserna är relativt goda att ytterligare avsnitt kommer att produceras framöver. Det är visserligen svårt att få ett konkret grepp om exakt hur framgångsrikt satsningen har varit och hur många tittare som faktiskt har sett det, men skriverierna har onekligen varit många, vilket tyder på ett betydande intresse för Drag Race Sverige.

Drag-vågen i Sverige och på många andra platser gör också att det sannolikt finns många nya drottningar som är villiga att ställa upp i en kommande säsong. Med tanke på att det tycks finnas ett intresse bland såväl tittare som potentielle deltagare känns det troligt att en andra säsong kan komma att bli av.Skulle SVT välja att förnya Drag Race Sverige med en säsong 2 är det sannolikt att tävlingsupplägget fortsätter på ett årligt schema, men en ny upplaga 2024.

Vi tycker med andra ord att det finns all anledning för att hålla tummarna för att "Drag Race Sverige" 2024 blir av och uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL