Christer Lindarw i Drag Race Sverige: Ett vandrande konstverk

Christer Lindarw i Drag Race Sverige: "Ett vandrande konstverk"

  • SVT Play
19 mars 2023 kl. 16:03
ANNONS
ANNONS

Från toppen till botten i Drag Race Sverige

I veckans avsnitt av Drag Race Sverige får vi se deluxe domarna Christer Lindarw och Fredrik Robertsson. Deltagarna ska skapa couture av skräp och Vanity Vain berättar om mobbningen hon behövde stå ut i skolan.

Artikeln innehåller information om vad som händer i veckans avsnitt av Drag Race Sverige

Vanity Vain i Drag Race Sverige
Vanity Vain. Foto: SVT Play.

I förra veckans avsnitt fick vi se Antonina Nutshell lämna tävlingen och Vanity Vain fick stanna kvar. I veckans avsnitt av Drag Race Sverige får vi se deltagarna ha ett nationella prov om Christer Lindarw – som är en av veckans domare deluxe – och After Dark. Queensen ska skapa sina egna kläder med hjälp av skräp och får sällskap av modeikonen Fredrik Robertsson, som är den andra domare deluxe.

"Var tvungen att byta skåp varannan vecka"

Endigo kammar hem vinsten i minitävlingen och får som pris var ett 15 sekunders försprång att samla på sig material till veckans maxitävling. Deltagarna ska skapa något som programledaren Robert Fux kallar för Gretas Thunbergs tiptop-couture, då de ska vara gjort av skräp eller material som vanligtvis inte används när man gör kläder.

Under skapandet berättar Vanity Vain om sina år i skolan och hur hon blev mobbad, hennes kläder blev snodda och var ibland nerkissade i toaletten efter idrotten; ibland var hon tvungen att gå hem i enbart vinterjacka och skor för att hon inte hade några andra kläder. Det blev så pass illa att Vanity än i dag inte kan sätta sin fot i ett omklädningsrum.

– Jag var tvungen att byta skåp varannan vecka för att jag inte hade någon dörr till skåpet, säger Vanity Vain.

De andra queensen berättar även de om sin jobbiga tid i skolan, men någon som fick äran att träffa Christer Lindarw i ett skolprojekt var Admira Thunderpussy då hon för en gaytidning berättade att hon ville att Christer skulle komma till en föreställning, vilket han gjorde.

Under skapandets gång får Fontana hjälp av Ima Queen, som känner sig hemma i denna maxitävling, medan Fontana känner sig betydligt mer vilsen. Den sistnämnda av dem berättar att i Brasilien fick hon aldrig lära sig att sy.

Ima Queen på catwalk i Drag Race Sverige
Ima Queen. Foto: SVT Play.

"Det kan ju inte bli häftigare än såhär"

De som utses till de två bästa i avsnittet är Ima Queen och Vanity Vain som genomförde uppgiften till perfektion. Christer säger att Vanity Vains kläder är något som Fredrik Robertsson skulle köpa för 100 000 kronor i Paris. Något som alla i juryn höll med om var att Ima Queens kläder är konst på en ny nivå.

– Det nästan som konstverk som kommer vandrande och det kan ju inte bli häftigare än såhär, säger Christer.

De två som juryn ansåg var de sämsta i veckans avsnitt och inte uppnådde de krav för maxitävlingen var Elecktra och Endigo. Juryn förklarade Elecktras kläder som tråkiga och att hon kunde ha byggt vidare på axel- och höftdelen på klänningen. Den som fick mest kritik var Endigo som har varit i botten för tredje gången, förra veckan var det nära att hon åkte ut, men hon slapp då mima för sitt liv.

Vinnaren av veckans maxitävling blev Vanity Vain med sin Greta Thunberg tiptop-couture och hon gick från botten till toppen i veckans avsnitt. Någon som inte hade samma tur som Vanity var Elecktra som gick från toppen till botten och behöver möta Endigo för att slippa eliminering...

Missa inte "Drag Race Sverige", söndagar på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL