Detektiven från Beledweyne – Spännande trailer till SVT:s nya krimdrama

Detektiven från Beledweyne säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
25 april 2023 kl. 17:04

Får vi se mer av den unika detektivduon?

På dramafronten har SVT haft en stark inledning på 2023. Succén Händelser vid vatten följdes i mars upp av kriminaldramat med den snubbelsvåra titeln, Detektiven från Beledweyne.

Serien kretsar kring en åklagare på jakt efter upprättelse och en asylsökande från Somalia, som tillsammans utgör en okonventionell detektivduo. Åklagaren Tilda vill släppas tillbaka in i värmen och dessutom vinna sin pappas kärlek, medan papperslöse "Tjugofyran", som han kallas, är på desperat jakt på asyl för att inte skickas tillbaka till sitt hemland – vilket hade varit detsamma som en dödsdom. De två huvudrollerna spelas av Guldbagge-belönade Malin Levanon samt Nasir Dhagole.

Den första säsongen av Detektiven från Beledweyne består av totalt sex avsnitt på cirka 45 minuter vardera, som alla finns att streama på SVT Play. Eftersom detta första kapitel av serien gick i mål i början av april, blickar vi framåt för att se om vi kommer att serveras en Detektiven från Beledweyne säsong 2 i framtiden.

När kommer Detektiven från Beledweyne säsong 2?

För dig som uppskattade den första säsongen finns det all anledning att hoppas på en andra säsong av Detektiven från Beledweyne. SVT har visserligen inte utannonserat något nytt förtroende för serien ännu, men vi misstänker att det kommer att ske förr eller senare. Den verkar nämligen ha gått hem hos publiken och när Filmtopp fick chansen att intervjua de två huvudrollsinnehavarna Malin Levanon och Nasir Dhagole höll de inte bara dörren öppen för en fortsättning, de bekräftade att det fanns tankar på en andra säsong.

På frågan om de skulle vilja göra en till säsong och om det finns några planer på Detektiven från Beledweyne säsong 2, svarade Nasir Dhagole:

– Ja, det finns det väl. Om folk gillar det vore det jätteroligt att göra en till säsong. Det var ett helt underbart gäng att arbeta med.

Eftersom SVT inte har lämnat några definitiva besked om kriminaldramats framtid vet vi inte exakt när en andra säsong skulle kunna tänkas komma, men i bästa fall kan det bli av under 2024. Vi hade dock inte blivit förvånade om det skulle dröja ännu längre än så.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL