De underbara åren säsong 2 – Detta vet vi!

De underbara åren säsong 2 – Detta vet vi!

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:09 | Publicerad 06 juli 2022 kl. 07:07

Efterkrigsdramat förlängs med ytterligare säsong

Just nu går den första säsongen av "De underbara åren" att streama på SVT Play. För alla som hoppas på en fortsättning har vi goda nyheter.

De underbara åren, vars ursprungliga titel Unsere wunderbaren Jahren och tematik känns besläktad med den amerikanska Oscarsvinnaren De bästa åren, utspelas i Tyskland efter andra världskriget. Här följer vi familjen Wolf, som måste bygga upp sina liv efter krigsslutet och inrätta sig i den nya världsordningen.

Familjen består av industrimannen Eduard, hans fru Christel och deras tre döttrar Margot, Gundel och Ulla, som alla väljer olika vägar. Den första säsongen, som går att streama i sin helhet på SVT Play, består av tre stycken långfilmslåna avsnitt med varierande speltid på 90 till 92 minuter.

De underbara åren säsong 2 blir verklighet

Nu är det klart att De underbara åren säsong 2 kommer att bli verklighet. Enligt IMDb blir också den nya säsongen betydligt längre än den första. Istället för tre stycken avsnitt kommer den att bestå av sex stycken avsnitt.

Beskedet kommer något överraskande eftersom De underbara åren initialt har listats som en miniserie, vilket innebär att den ursprungligen bara skulle ha fått en säsong. Säsongsnyheten bekräftas av WDR.

Detta handlar De underbara åren säsong 2 om

I artikeln med WDR berättar Jörg Schönenborn, programchef, att den nya säsongen kommer att utspela sig mellan åren 1967-1969:

– Den ekonomiska högkonjunkturens år är över. En ny, kritisk generation ställer obekväma frågor. Det handlar om jämlikhet, önskan om en bättre framtid i landet och även rollen som gästarbetare. Enligt min mening en mycket spännande fas i tysk historia, som inte kunde vara mer aktuell mot bakgrund av våra aktuella ämnen och utmaningar. Den andra säsongen kommer att spelas in mellan mars och juni exklusivt i Nordrhein-Westfalen med tacksamt stöd av Film- und Medienstiftung NRW.

Om allt har gått rätt till är den nya säsongen alltså redan inspelad. När den kommer till SVT Play vet vi däremot inte.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL