Artisten kollapsar under Allsång på Skansen – sjukvårdspersonal kallas in

David Ritschards egna ord efter kollapsen på Skansen: ”Hade blödande magsår”

  • SVT Play
Filmtopp
05 oktober 2023 kl. 16:10

Artisten berättar om dagarna efter stora incidenten

Countryartisten David Ritschard föll ihop under sitt framträdande på "Allsång på Skansen". Nu berättar han öppet om de jobbiga beskeden på sjukhuset. "Jag las in för blödande magsår samt påföljande lungembolier", skriver han på Instagram.

Hela Sverige hamnade i chock när landets nya countrystjärna David Ritschard kollapsade bredvid Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen. Efter att ha framfört sin egna låt Duplantis Blues var han fumlig i intervjun med programledaren. När det väl var dags för dem att sjunga allsångsnumret brakade han ihop på Sollidenscenen, så att ambulanspersonal fick vårda om honom. Vi fick snabbt veta att han var okej och väl omhändertagen, men enligt han själv följde en tuff tid efteråt.

David Ritschards egna ord efter kollapsen på Skansen: ”Hade blödande magsår”
Foto: SVT.

David Ritschards egna ord efter kollapsen på Skansen: ”Hade blödande magsår”

I ett inlägg på Instagram uppdaterar David Ritschard nu sina följare om dagarna som följde efter att han hade fallit till marken. Det visar sig att han hade flera besvär som behövde tas hand om.

– Några dar efter Skansen las jag in för blödande magsår samt påföljande lungembolier. Blev finfint behandlad av alla på SÖS men sjukskriven och ordinerad strikt vila och restaurering, skriver han och fortsätter: 

– Jag vill tacka alla er som på olika sätt backat mig genom den här senaste tidens prövningar så nu gör jag det. TACK, det betyder allt.

Ritschard avslutar sitt inlägg med en positiv hälsning om att vi snart får se honom igen. 

För en månad sen gick man ut med att Ritschard ställer in alla sina kommande spelningar 2023. Fansen hoppas nu på att få se honom komma tillbaka fullt återställd och i så pass gott skick att de inte behöver oroa över hans hälsa framöver. Kollapsen i Allsång på Skansen var den andra på kort tid. Han hade liknande oflyt när han på våren gästade Jills veranda

NÄSTA ARTIKEL