Artisten kollapsar under Allsång på Skansen – sjukvårdspersonal kallas in

Artisten kollapsar under Allsång på Skansen – sjukvårdspersonal kallas in

Filmtopp
Uppdaterad 17 augusti 2023 kl. 09:45 | Publicerad 15 augusti 2023 kl. 20:45

"Hoppas att han återhämtar sig"

Vad hände med David Ritschard i "Allsång på Skansen"? Countrymusikern drabbades av en kollaps under sitt framträdande i "Allsång på Skansen", där Pernilla Wahlgren sjöng vidare.

En otäck sekvens uppstod i säsongsfinalen av Allsång på Skansen 2023. Countryartisten David Ritschard drabbades av en kollaps som fick sjukvårdspersonal att rycka in. Programledaren Pernilla Wahlgren flaggade för att något var fel innan hon sen sjöng låten vidare medan Ritschard omhändertogs. 

– Vi hoppas att han återhämtar sig, säger Pernilla Wahlgren.

Artisten kollapsar under Allsång på Skansen – sjukvårdspersonal kallas in
David Ritschard framför sin nya låt "Duplantis Blues" innan kollapsen i "Allsång på Skansen". Foto: SVT.

Artisten kollapsar under Allsång på Skansen – sjukvårdspersonal kallas in

Allting gick som det skulle för David Ritschard när han inledde med att framföra sin nya singel Duplantis Blues i vilken han sjunger om sin farmor. Därefter kändes han svajig på rösten innan han skulle dra igång sitt allsångsnummer tillsammans med Pernilla Wahlgren. När det väl var dags att sjunga Jag hade en gång en båt var artisten inte med, och kollapsade strax efteråt. 

Personal på SVT kom snabbt fram för att kolla hur det var med honom. Därefter klev sjukvårdspersonal på Skansen fram, och ett par minuter senare även en bår som kunde rulla honom bort från scenen. 

Artistduon Samir & Viktor som följde upp med sitt nummer säger från scenen att de var skakade av det som hände. 

– David mår bra där bakom scenen. Han är uppe på benen och tas omhand, säger Pernilla Wahlgren.

I ett sms till Aftonbladet skriver Haida Jamshidi, exekutiv producent på SVT, följande:

"Vi vet faktiskt inte riktigt vad som hände eller varför han kollapsade. Men vi ger honom allt stöd han behöver. Nu mår han bättre".

Föll ihop under Jills veranda

Detta är inte första gången David Ritschard kollapsar under sändning. Tidigare i år kunde TV-tittarna se hur det svartnade för honom under ett avsnitt av Jills veranda. Den skönsjungande countrytenoren skulle spela in med idolen George Jones dotter i Nashville när han plötsligt började bli svår att kommunicera med.

– Jag kände varningsklockor redan i våras. Och min närmaste cirkel sa det också, ”du, ta det lite lugnt nu”. Fast jag har aldrig känt att jag har rätt att ta det lugnt, berättade David Ritschards i programmet.

Om dagens händelse i "Allsång på Skansen" kommer att påverka David Ritschard pågående turné är i dagsläget inte känt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL