Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Festen är över

Därför lades Festen ner: "En ny serie under utveckling"

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2021

Blir det efterfest med ny serie?

Efter tre säsonger har SVT:s populära ungdomsserie "Festen" lagts ner. Filmtopp har kontaktat SVT om beslutet.

I tre säsonger har Sveriges ungdomar fått följa karaktärerna i den älskade serien FestenSVT Play. Till mångas besvikelse lades serien nyligen ner, detta trots att delar av skådespelarensemblen varit sugna på att spela in mera.

I en intervju med seriens stjärnor Sophia Martinsson och Edy Dzafic fick vi veta hur mycket de hoppades på att en ny säsong skulle bli av:

Filmtopp har kontaktat seriens producent och projektledare Sanne Övermark för en kommentar om beslutet:

– I dagsläget är ingen fjärde säsong beställd av SVT, därför är den tredje säsongen skriven som ett avslut. Festen 3 har gått otroligt bra och engagemanget den här säsongen är högre än någonsin. Vi är otroligt glada och tacksamma för detta och för den fina respons vi har fått på sista säsongen. Även om vi såklart alltid försöker möta publikens behov så har allt ett slut, och så även Festen, berättar Sanne Övermark.

– Serien har visat sig vara otroligt viktig för många ungdomar och vi får väldigt många vittnesmål relaterat till deras egna erfarenheter.  Vi hoppas kunna föra vidare den här kunskapen in i nästa projekt som redan är under arbete. En ny serie om och för unga, skriven av bl.a skaparen av Festen, är nämligen i förproduktion och spelas in hösten 2021. Premiär 2022 på SVT play, säger Sanne Övermark.

Med andra ord håller seriens skapare på att skriva en ny ungdomsserie. Något vi hoppas kan glädja alla fans till serien där ute.

NÄSTA ARTIKEL