Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson

Premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 augusti 2022

Se när den folkkäre TV-profilen intervjuas av Kristian Luuk

Den nya och femtonde säsongen av SVT:s intervjuprogram är nu igång. Efter första avsnittet med Ken Ring är det natten till onsdagen premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson.

Den 24 augusti var det premiär för det omtyckta intervjuprogrammets nya säsong på SVT Play. Anna Hedenmo får sällskap av programledarveteranen Kristian Luuk, som leder den aktuella säsongen där vi kommer dess spännande gäster på djupet. Natten till onsdagen den 31 augusti är det premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson.

– Jag ser så otroligt mycket fram emot detta. Det känns som att allt jag gjort tidigare i min karriär, har lett mig fram till den här punkten, sade Luuk inför säsongspremiären som utgjordes av ett avsnitt med artisten Ken Ring.

Premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson

Premiär för Min sanning med Fredrik Wikingsson
Foto: SVT.

Onsdagen den 31 augusti är det premiär för Min sannings avsnitt med Fredrik Wikingsson som är aktuell med en ny säsong av Alla mot alla, som nu visas på discovery+. Den berömde TV-profilen har i podcasten han driver med kollegan och vännen Filip Hammar yttrat viss ångest kring sin medverkan i programmet. Vi förstår att det främst rör sig om att han känner att han inte riktigt levererar tittarna vad de vill ha, det vill säga ett samtal som går honom hela vägen in på djupet och bäddar för en tårdrypande sittning, som programmet är känt för att lyckas med. Det blir spännande att se ifall Wikingsson mest bara är ödmjuk och vill tona ner förväntningarna, eller ifall han visst kommer att ge oss nya drabbande insikter i hans liv.

Min sanning har sedan tio år tillbaka etablerat sig som ett av Sveriges mest prestigefyllda intervjuprogram. Gästerna i programmet kommer från samhällets olika sfärer: politik, näringsliv, kultur, sport och media. En del av dem är fortfarande mitt i steget, medan andra har lämnat ett långt liv i offentligheten bakom sig. Gemensamt för gästerna är att de har makt och inflytande. De har på olika sätt gjort avtryck i det svenska samhället – de har väckt debatt och blivit ifrågasatta, men också blivit hyllade och prisade. 

I höstens Min sanning möter Kristian Luuk: Uje Brandelius, Fredrik Wikingsson, Ken Ring, Johan Renck och Shima Niavarani med flera.

Alla gäster i Min sanning 2022

Avsnitt 1: Ken Ring, svensk hiphop-pionjär  

Avsnitt 2: Fredrik Wikingsson, programledare och journalist  

Avsnitt 3: Eva Hamilton, tidigare vd för Sveriges Television och styrelseproffs  

Avsnitt 4: Birgitta Ohlsson, (L) tidigare riksdagsledamot och EU minister 

Avsnitt 5: Johan Renck, regissör  

Avsnitt 6: Leif Pagrotsky, (S) tidigare kultur-, närings och utbildningsminister  

Avsnitt 7: Uje Brandelius, musiker och manusförfattare  

Avsnitt 8: Shima Niavarani, skådespelare och dramatiker

"Min sanning" visas på SVT och SVT Play på onsdagar. För dig som vill sitta uppe och vänta har veckans avsnitt premiär klockan 02:00.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL