Då kommer Den stora älgvandringen tillbaka till SVT – femårsjubileum

Då kommer Den stora älgvandringen tillbaka till SVT – femårsjubileum

  • SVT Play
Sofie Landgren
29 mars 2023 kl. 10:03

Den stora älgvandringen firar femårsjubileum

Den 23 april är det premiär för "Den stora älgvandringen" 2023 på SVT Play. Årets säsong har fler specialsändningar än tidigare för att fira programmets femårsjubileum.

Den stora älgvandringen firar 5 år på SVT
Foto: ANDERS STRÖMQUIST /SVT

Den stora älgvandringen fyller 5 år på SVT

Den stora älgvandringen är snart tillbaka för femte året. De senaste två åren är det dessutom inte bara älgar som dykt upp framför kamerorna, även björnar har synts till. Därför satsar SVT i år på att sätta kameror på nya platser med en förhoppning om att filma rovdjur som björn, järv och örn. Den 23 april är det återigen dags för djuren, med älgarna i täten, att stå i fokus på SVT Play. För femte året i rad kan tittarna under drygt två veckor se livesändningen av Den stora älgvandringen dygnet runt.

Premiär för den stora älgvandringen på SVT Play den 23 april
Foto: SVT.

Med hjälp av GPS och 360-kameror

År 2022 märkte Sveriges Lantbruksuniversitet drygt 20 älgar med GPS-halsband för att kunna följa deras vandring, syftet är att fördjupa sig i älgarnas beteenden. I år kommer SVT även att placera ut en 360-kamera på Näset, en av de platser där älgarna brukar röra sig, med förhoppning om att tittarna ska kunna följa älgarna ur ett nytt perspektiv.

Den stora älgvandingen på SVT Play
Foto: SVT.

Älgquiz och tävlingar i Duo-appen

I SVT:s app Duo-appen kommer tittarna under säsongen även kunna nominera och utse det mest minnesvärda ögonblicket ur alla säsonger av Den stora älgvandringen. Appen bjuder även på andra aktiviteter som quiz och tävlingar med chans att vinna fina älgpriser.

Utöver livesändning dygnet runt på SVT Play sänds även Den stora älgvandringenKunskapskanalen, från cirka kl. 00.00 till kl. 15.00.

Missa inte premiären av Den stora älgvandringens femårsjubileum på SVT Play och Kunskapskanalen tisdagen den 23 april.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL