Chelsea Detective säsong 3 – kanalen med hoppfullt besked

Chelsea Detective säsong 3 – kanalen med hoppfullt besked

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 18:12 | Publicerad 20 december 2023 kl. 10:12

Framtiden ser ljus ut för den brittiska deckaren på SVT

"Chelsea Detective" på SVT Play har rullat varm i många hem med sin andra säsong, och för den som hoppas på en säsong 3 av serien ser det mycket ljust ut.

Att brittiska kriminalserier är populära i svenska hem är ingen hemlighet, så det är inte helt förvånande att Chelsea Detective har gjort succé på SVT och SVT Play. Seriens andra säsong har gjorts tillgänglig på streamingtjänsten under november och december, och har nu gått i mål med sina fyra långfilmslånga avsnitt.

Chelsea Detective gjorde debut 2022 och följer kriminalkommissarien Max Arnold (Adrian Scarborough), som under den andra säsongen försökt lösa mord som bland annat skett på ett konstgalleri, ett äldreboende och en psykiatrimottagning.

Goda nyheter – Chelsea Detective säsong 3 är bekräftad

"Chelsea Detective" är ursprungligen producerad av BBC Studios och Acorn Media Enterprises för BBC Studios och Acorn TV. Den sistnämnda av dessa bekräftade i november, bara en dryg vecka innan Sverigepremiären för den andra säsongen, att en säsong 3 av Chelsea Detective har fått grönt ljus. Om inget går väldigt fel på vägen kan vi med andra ord räkna med att kommissarie Max Arnold tar sig an nya fall i framtiden.

Det dröjer innan nya avsnitt kommer till SVT Play

Grönt ljus till en ny säsong av Chelsea Detective är givetvis goda nyheter, men fans av serien får vara beredda på att ha lite tålamod i sin väntan på fler avsnitt. Enligt sajten The Cinemaholic inleds inspelningen av säsong 3 i London under våren 2024. Det kommer med andra ord dröja innan allt är färdiginspelat och serien hittar till den svenska marknaden. Ett troligt scenario är att serien har svensk premiär någon gång under 2025.

Filmtopp håller dig uppdaterad om statusen för "Chelsea Detective".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL