Antiklimaxet med ABBA i Eurovision – dök upp som abbatarer

Antiklimax med ABBA i Eurovision – dök upp som abbatarer

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 12 maj 2024 kl. 00:05 | Publicerad 11 maj 2024 kl. 23:05

Fanns inte med i fysisk form

Det blev inget sagomöte med ABBA i "Eurovision" 2024. Gruppen dök till slut upp – men då i digital form genom sina abbatarer.

Flera timmar in på kvällens sändning av finalen i Eurovision Song Contest hade tittarna och publiken på plats hoppet uppe om att få se den svenska legendariska popgruppen ABBA dyka upp på plats. Till slut hände det, men långt ifrån på det sätt som en kanske hade förväntat sig. Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad uppenbarade sig på scenen – som sina abbatarer

Antiklimax med ABBA i Eurovision – dök upp som abbatarer
Foto: EBU.

ABBA:s "medverkan" kan bara ses som en besvikelse

Nej, tittarna fick sig inte ens en vinkning från balkongen av de riktiga medlemmarna i ABBA. De fick nöja sig med att se dem som föryngrade tredimensionella digitala versioner av sig själva, så som de går att upplevas på en arena i London där deras förinspelade show ABBA Voyage rullar. Men inte kom de heller att sjunga, utan gruppen höll istället ett trött samtal om deras framträdande i tävlingen 1974 när de vann med deras odödliga hit Waterloo. Detta inför 162 miljoner tittare.

Mer livat blev det på scenen när den tunga trion bestående CarolaCharlotte Perrelli och Conchita Wurst uppenbarade sig på scenen för att tillsammans sjunga ABBA-hiten inför en publik som med full kraft hoppade på allsången.

Nej, ABBA:s medverkan i ett "Eurovision Song Contest" där Sverige är värdnation kan inte beskrivas som något annat än en besvikelse. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL