Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
SVT ändrar sändningstiden för Kalle Anka på julafton

SVT ändrar sändningstiden för Kalle Anka på julafton

  • SVT Play
Filmtopp
Carl-Christian Frunck | Nyhet
22 december 2021
Filmtopp
Carl-Christian Frunck | Nyhet
22 december 2021

Tittarna ska kunna se Tareq Taylor tända ljuset

SVT har sedan 1960 sänt Kalle Anka och hans vänner klockan 15.00 på julafton. Men nu flyttas sändningstiden för att tittarna ska kunna se årets julvärd Tareq Taylor som tänder ljuset till svenska folket.

I mer än 60 år har Kalle Anka och hans vänner varit en helig tradition för tittarna vid tv apparaten klockan 15.00 på julaftonseftermiddagen. Men i år väljer SVT att flytta fram sändningstiden för Kalle Anka med fem minuter för att ge plats i rutan åt Tareq Taylor som är årets julvärd på SVT, skriver Dagens Nyheter.

– Julvärden har blivit lika uppskattad som Kalle Anka, det har blivit lika viktigt för många tittare. Vi vill ge så många som möjligt att se ljuständningen, säger Eva Larsson, projektledare för årets julvärd sändning på SVT.

Vanligen skapar justeringar i Kalle Anka och hans vänner starka reaktioner på nätet, men denna gången tror Eva Larsson att tittarna kommer att ta justeringen med lugn och ro, kanske till och med positivt..

– Jag tror att de flesta reaktioner från tittarna kommer vara positiva. Tidigare har många tittare missat ljuständningen, men nu kommer de inte att göra det. Skulle det bli negativt får vi ta det då, men jag har väldigt svårt att se att det skulle vara något negativt att flytta sändningstiden för Kalle Anka, säger hon.

Kalle Anka och hans vänner är från 1958 och har visats varje jul på SVT ända sedan 1960. Det är en unik, svensk tradition. I exempelvis USA visar man istället Frank Capras klassiska julfilm Livet är underbart, som i år även sänds på SVT den 25 december klockan 15.45.

Kalle Anka och hans vänner sänds klockan 15.05 på Julafton.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL