Anders Ankan Johansson och Valle Westesson får nytt bilprogram i SVT

Anders "Ankan" Johansson och Valle Westesson får nytt bilprogram i SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
22 mars 2024 kl. 11:03

Ett helt nytt reseprogram i SVT

Anders "Ankan" Johansson och Valle Westesson ger sig ut på ett nytt äventyr i SVT:s "Rostiga roadtrips" där de köper bilar för max 10 000 kr och kör dem till platsen där de en gång byggdes.

Premiär för Rostiga Roadrtips i SVT
Anders Ankan Johansson och Valle Westesson. Foto: Nils Toftenow /Tally-ho.

Anders "Ankan Johansson" och Valle Westesson ger sig ut på "Rostiga roadtrips"

Komikern Anders Ankan Johansson och författaren Valle Westesson köper charmiga och beresta bilar för en prislapp under 10 000 kronor och kör tillbaka till det land där de en gång tillverkades. Resorna bjuder på udda ställen och överraskande möten när vännerna ger sig ut på skumpande biläventyr de sent ska glömma. Serien kommer att sändas på SVT och SVT Play.

Häng med på ett galet äventyr

Vännerna turas om att överraska varandra med en nygammal bil som blir starten på deras gemensamma rostiga roadtrips. I fyra olika bilar tar de sig till fyra europeiska destinationer. Första resan går söderut och blir starten på en skakig färd med oljeläckage, holländskt kanalhopp och en ångestfylld natt i ett bollhus. De når till slut Paris i sin nyinskaffade Renault Sportwagon och det blir triumf i dubbel bemärkelse när de tar sig runt i den mytomspunna rondellen.

Trots att februari inte är idealiskt för roadtrips rullar Ankan och Walle genom Polen mot Tjeckien där spabad, traktorkorv och längdskidor i Sudeterna väntar. Sedan väntar Baltikum och resan dit bjuder på atombombsreliker, en adresshäst och svårsmälta nationalrätter, efter det Nystad i Finland där en legendarisk prototyp av svenska Saab 90 möjligen väntar på dem. Och slutligen, med en av världens minsta lastbilar, Fiat Panda, ska vännerna korsa Alperna på sin väg mot slutdestinationen Italien där bilfantasten William väntar med storslagna planer och innan de når slutmålet går vännernas barndomsdrömmar i uppfyllelse med Albert Einsteins devis i bakhuvudet: Allt är ett mirakel.

"Rostiga roadtrips" har premiär på SVT Play torsdag 4 april kl. 02.00 och i SVT1 kl. 20.30 samma kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL