Allt vi vet om nya serien Hålla samman med Lennart Jähkel

Allt vi vet om nya serien Hålla samman med Lennart Jähkel

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 03 augusti 2022 kl. 15:08 | Publicerad 02 augusti 2022 kl. 12:08

Ny varm dramakomedi från SVT

Nästa år är det premiär för SVT:s nya dramakomediserie "Hålla samman" med Michaela Thorsén, Ulrika Nilsson och Lennart Jähkel i huvudrollerna.

Expressen rapporterar att SVT:s nya serie Hålla samman har spelats in i sommar för att sedan släppas under nästa år. I den följer vi två systrar och deras olika familjer samt pappan som lider av den aggressiva minnessjukdomen alzheimers. 

Serien beskrivs som en varm dramakomedi där sorg, ilska och dråpligheter blandas med förlösande skratt.

Hålla samman handlar om en av livets stora utmaningar: att se på när en älskad förälder försvinner in i sin egen värld, säger SVT:s dramachef Anna Croneman.

Hon berättar vidare att manusförfattaren Erik Arhnbom (Tunna blå linjen), som samarbetat med Martin Larsson (Stormen) skrivit ett underbart familjeporträtt som kommer att resultera i något som är både rörande och roligt. Hålla samman är regisserad av Maria Blom som tidigare gjort filmer som MasjävlarNina Frisk och Monky

De spelar i "Hålla samman"

Allt vi vet om nya serien Hålla samman med Lennart Jähkel
Ulrika Nilsson, Lennart Jähkel och Michaela Thorsén i "Hålla samman". Foto: Ander Nicander.

Hela seriens rollista är ännu inte känd, men vi känner till kärnan som består av Michaela Thorsén, Ulrika Nilsson och Lennart Jähkel. Thorsén kunde vi nyligen se i Viaplays populära dramathriller Heder och dessförinnan i hyllade kriminalaren Springfloden. Seriens självskrivna stjärna på förhand är den folkkäre skådespelaren Lennart Jähkel som 1997 vann en Guldbagge för Jägarna och sedan dess nominerats till desto fler. Det skulle nog inte förvåna någon om han, nu med sin första stora roll i en TV-serie på länge, ger oss en av sina mer minnesvärda prestationer. 

När har "Hålla samman" premiär?

I dagsläget finns det inget bekräftat premiärdatum för den nya serien, men vi vet att den planeras att släppas under hösten 2023. Den första säsongen kommer att bestå av sammanlagt åtta avsnitt.

Hålla samman är producerad av Ann Lundberg och Emma Åkesdotter-RongeAnagram i samproduktion med SVT och Film i Skåne. Serien släpps internationellt via The Yellow Affair

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt kring serien. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL