Svensken Ludwig Göransson gör musik till Star Wars serien Mandalorian

Svensken Ludwig Göransson gör musik till Star Wars serien Mandalorian

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 09:46 | Publicerad 20 december 2018 kl. 17:16

Svenske musikern Ludwig Göransson har det prestigefyllda uppdraget att göra musik till Disneys kommande Star Wars-serie "The Mandalorian".

Ludwig Göransson har försett filmer som Ryan Cooglers "Creed", "Black Panther" och Sonys "Venom" med musik, ska nu göra musik till den kommande Star Wars-serien "The Mandalorian", som har premiär på Disneys egna streamingtjänst 2019. 

Ludwig Göransson har ett fint CV och kommer alltså att få jobba på Star Wars serien The Mandalorian, tillsammans med Disney. I produktionen kommer Pedro Pascal att huvudrollen som jägare ute på drift.

Göransson berättar följande:

Ord kan inte beskriva hur surrealistiskt och överväldigande det känns att bli inbjuden till Star Wars-universumet. Jag är djupt tacksam till Jon Favreau och Disney för den här möjligheten, och John Williams som höjt ribban med sina ikoniska Star Wars-låtar – de kan aldrig matchas. Under de kommande månaderna hoppas jag att kunna hedra den traditionella Star Wars-musiken med The Mandalorian. Jag ska försöka komma ihåg att försöka inte duger.

Manuset i serien är skrivet av Jon Favreau som också producerar projektet. Personer som kommer regissera serien är Dave Filoni, Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard och slutligen Taika Waititi.

Är du sugen på en ny Star Wars serie?

MER LÄSNING:

Bästa serierna 2021

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL