Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svenskduo gör dramaserie för Paramount+

Svenskduo gör sci-fi-serie på Paramount+

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 juni 2021

The Dark Labs blir Paramount+ första nordiska dramaproduktion.

En sci-fi-antologiserie under namnet "The Dark Labs" är på väg till Paramount+ och det är två svenskar som ligger bakom projektet. Det meddelar streamingtjänsten i ett pressmeddelande.

Den 20 augusti har sci-fi-serien "The Dark Labs" premiär på Paramount+. Serien är en antologi bestående av åtta kortfilmer som spänner över allt från drama och arthouse till action och komedi, allt i sci-fi-miljöer.

Bakom serien står den svenska duon Karl Thyselius och Thobias Hoffmén. Inspelning har skett i både Sverige, Hollywood och på Island.

– Vi är glada över det här samarbetet och att vi nu kan presentera den här kreativa duons berättelser som Paramount+ original. The Dark Labs är en unik och visuellt fantastisk serie, och vårt första nordiska dramaprojekt. Det är alltid kul att kunna vara en del av den här typen av spännande produktioner, speciellt när de kommer från vår egen marknad, säger Karolina Stallwood, Senior Director Entertainment Nordics, ViacomCBS.

The Dark Labs är en filosofisk kortformserie som tar upp ämnen som AI, brott och straff i framtiden och vad som händer när teleportering gått fel. Avsnitten är mellan 5-15 minuter långa och fulla av spänning och oväntade vändningar.

LÄS MER: Svenska serier och filmer

I rollerna syns bland andra Ida Engvoll (Kärlek & Anarki), Arvin Kananian (Kalifat), Agnes Lindström Bolmgren (Tårtgeneralen), Christoffer Nordenrot (Pappas Pojkar), Disa Östrand (Lyckoviken), Jimmy Lindström (Blå Ögon), Darri Ingolfsson (Dexter), Evan Holtzman (Westworld), och Magnus Sundberg (Den blomstertid nu kommer) för att nämna några. Karl Thyselius, som är seriens show runner, har vunnit mer än ett dussin priser i internationella filmfestivaler. Han står även bakom seriens pilotavsnitt Secret Chord, som har miljontals visningar på YouTube. Thobias Hoffmén har skrivit och regisserat tre av seriens avsnitt.

– Det har varit helt underbart att se det här projektet utvecklas och att vi kunnat addera människor som Thobias som skrivit och regisserat tre av avsnitten. Och att sedan få jobba med Paramount+ som har gett oss total kreativ frihet är bara fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få dela detta med vår publik, säger Karl Thyselius.

– Karl ringde mig för två år sedan och frågade mig om jag ville göra en film på Island. "När?" frågade jag, "på fredagen", svarade han. "Vilken film?" undrade jag, "Jag vet inte, skriv en", sa han. Det tycker jag summerar den här upplevelsen ganska bra. Jag har verkligen haft det experimentella i fokus i dessa filmer. Vi drivs båda av vår kärlek till filmskapande och här har vi inte har haft tid att grubbla över allt utan bara följt våra instinkter, säger Thobias Hoffmén.

"The Dark Labs" kommer till Paramount+ den 20 augusti.

LÄS MER: Senaste nytt om Paramount+

NÄSTA ARTIKEL